logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Цьогоріч ЛОВА планує релокувати на територію області 300 підприємств – Козицький

20-05-2022 14:58751

Цьогоріч ЛОВА планує релокувати на територію області 300 підприємств – Козицький
Фото: ЛОВА

Сьогодні, 20 травня, на Львівщині розпочався Діловий Форум «Українська МРІЯ – шляхи оновлення держави після війни». Захід спрямований на розвиток бізнес-спільноти України, обговорення питань мікро- і макроекономіки, монетарної політики та економічної ситуації в Україні загалом в умовах значних історичних викликів.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Привітав учасників Форуму начальник Львівської ОВА Максим Козицький. Він окреслив ті виклики, які сьогодні стоять перед областю. Серед них – забезпечення житлом ВПО, розвиток логістики, а саме – збільшення пунктів пропуску і покращення залізничного сполучення з Європою, підтримка та розвиток релокованого бізнесу.

«Від початку війни Львівщина стала гуманітарним хабом та прихистком для сотень тисяч українців, які вимушено покинули свої домівки. Вже 240 тисяч людей зареєструвались як ВПО в нашій області і потенційно розглядають Львівщину для постійного проживання. Це дуже багато людей, які потребують житла. І сьогодні одним з першочергових наших завдань є забезпечення цієї потреби. Окрім цього, важливо розуміти, що з вересня розпочинається навчальний рік. Ми хочемо, щоб школярі області повернулися до очної форми навчання. Діти повинні здобувати якісну освіту, адже для того, щоб після закінчення війни Україна швидко відновилася, ми потребуватимемо багато освічених людей. Тому вже зараз потрібно вирішити проблему з житлом для ВПО, які проживають зокрема і у школах області», – зазначив Максим Козицький.

Що ж стосується релокованих підприємств, то тут, як розповів керівник області, Львівська ОВА вже розглянула понад 800 заявок на релокацію, 146 підприємства переїхали, 88 розпочали роботу. А нові підприємства – це нові робочі місця.

«Це уже дозволило створити понад 4 тисячі нових робочих місць. До кінця року плануємо збільшити цю цифру до 8 тисяч та релокувати 300 підприємств. Але є проблема у локаціях, де можна розмістити бізнес, оскільки не усі вони в задовільному стані. Тому зараз, як ніколи, важливо розвивати індустріальні парки», – наголосив начальник Львівської ОВА. 

Зупинився він на програмах підтримки бізнесу, в тому числі релокованого, які запустила обласна військова адміністрація.

Максим Козицький також наголосив, що сьогодні, попри воєнний стан, дуже важливо залучати інвестиції в Україну, зокрема на Львівщину. Через бойові дії цей процес призупинився. На думку очільника області, доброю платформою для цього можуть стати індустріальні парки.

Так, в межах Форуму обговорять питання міжнародної підтримки України в час війни, бачення міжнародних інституцій щодо розвитку економіки України, ключові тенденції фінансового та інвестиційного сектору економіки. В межах 4-ї панелі Форуму розглянуть приклади успішних проєктів, які реалізували в Україні місцеві компанії – лідери відповідних ринків, власники цих компаній поділяться досвідом та  дадуть практичні рекомендації щодо уникнення ризиків та помилок. 

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news