Двох жителів Харківщини на Львівщині судитимуть за ухилення від мобілізації

http://leopolis.news/post/64411/dvoh-jyteliv-harkivshchyny-na-lvivshchyni-sudytymut-za-uhylennya-vid-mobilizaci

20/05/2022

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Дізнавачі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва  Яворівської окружної прокуратури, повідомили йому про підозру у скоєнні кримінальних проступків, передбачених ч.1 та ч.4 ст.358 (Підроблення  та використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, - обмеження волі на строк до двох років.

Крім того, 19-річний мешканець Харківської області через один з месенджерів надав свої анкетні дані для виготовлення тимчасового посвідчення військовозобов’язаного із зазначенням непридатності до військової служби та зняттям з військового обліку, який пізніше надав для перевірки під час перетину кордону у цьому ж пункті пропуску.

Дізнавачі повідомили йому про підозру у скоєнні кримінальних проступків, передбачених ч.5 ст.27 - ч.1 ст.358 (Пособництво у підробленні документів) та ч.4 ст.358 (Використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене  санкціями статей, - обмеження волі на строк до двох років. 

Досудові розслідування завершені. Обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news