60 тис. грн за оренду держмайна стратегічного значення: на Львівщині двоє посадовців погоріли на хабарі

http://leopolis.news/post/64543/60-tys-grn-za-orendu-derjmayna-strategichnogo-znachennya-na-lvivshchyni-dvoe-posadovciv-pogorily-na-habari

23/05/2022

За інформацією Львівської обласної прокуратури, повідомлено про підозру директору та заступнику директора одного із державних підприємств Стрийщини за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди.

За даними слідства, підозрювані вимагали та одержали від мешканця Львівщини 60 тис. грн за сприяння в наданні оренди приміщень, що знаходяться на балансі підприємства.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області, керівник стратегічного підприємства та його заступник, обидва мешканці Київщини віком 59 та 52 роки, незаконно передавали в користування складські та виробничі приміщення, де зберігалися запаси зерна Держрезерву. Посадовці надавали приміщення в оренду за заниженими цінами, вимагаючи за свої послуги «винагороду».

«Нехтуючи статусом об’єкта та наражаючи стратегічне підприємство на можливу диверсію, за чималі гроші, вони забезпечували оренду будь-кому. Така «схема» дала змогу чиновникам набивати свої кишені в умовах воєнного часу», – повідомили в УСБУ у Львівській області.

Поліцейські затримали зловмисників під час отримання ними неправомірної вигоди в сумі 60 тисяч гривень у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі дії тривають. Суд обрав директору запобіжний захід у вигляді застави, а його заступнику – тримання під вартою із можливістю внесення застави.

Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно з слідчими слідчого управління Головного управління Нацполіції у Львівській області, за матеріалами УСБУ у Львівській області.

Раніше повідомлялося, що двоє мешканців Яворівщини вкрали бронежилети на 450 тис. грн.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news