logo
18/04
17/04
16/04
15/04
2 ...

Зґвалтування 6-місячної дівчинки та хлопчиків 2-3-років: Денісова шокувала новими звірствами окупантів

23-05-2022 16:201925

Зґвалтування 6-місячної дівчинки та хлопчиків 2-3-років: Денісова шокувала новими звірствами окупантів
Фото: UkrMedia

На гарячу лінію Офісу уповноваженої Верховної Ради з прав людини вже надійшло 44 тисячі заяви щодо воєнних злочинів російських військових. Ці заяви стосуються 87 тисяч потерпілих українців.

Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова на відкритті виставки Russia War Crimes.

«500 випадків суїцидів – матері, на очах яких зґвалтовано дітей. Це діти, які були зґвалтовані. Facebook минулого тижня забанив мене і видалив пост про страшні злочини російських солдатів, бо я порушила морально-етичні норми. Це я порушила?  Це Україна порушила? Прокинься, світе!» – заявила Денісова. 

Вона заявила, що має доручення від батьків, які телефонували на гарячу лінію, донести міжнародній спільноті про звірства російських військових. «Ворог системно, повсюдно і з вражаючою жорстокістю робить такі дії. Зґвалтована дівчинка 6 місяців чайною ложечкою. Двійнята хлопчики 2-річні зґвалтовані до того, що вони померли. Трирічний хлопчик зґвалтований і помер», - розповіла Денісова. Вона заявила, що такі звірства, це тактика війни рф по знищеню українського народу.

«Це військовий злочин, це злочин проти людяності й має ознаки геноциду. Це окрема зброя рф, яку вони використовують, щоб знищити український моральний дух. Але я хочу сказати, що не вийде», - заявила Денісова.

Омбудсмен зазначила, що ще у 2008 році РФ проголосувала за резолюцію ООН, що не може бути перемир'я і не можуть скасовуватися санкції, якщо відбувається сексуальне насильство.

«Якщо хтось хоче миру, то не ціною наших дітей і матерів, а лише ціною нашої перемоги», – наголосила українська омбудсмен.

Виставка Russia War Crimes House відкрилася сьогодні, 23 травня. Мета проєкту – викласти основні факти, назвати імена та дати, показати конкретних осіб і надати хоча б деяким жертвам війни можливість розповісти свої реальні історії. 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news