Зґвалтування 6-місячної дівчинки та хлопчиків 2-3-років: Денісова шокувала новими звірствами окупантів

http://leopolis.news/post/64554/zvaltuvannya-6-misyachno-divchynky-ta-hlopchykiv-2-3-rokiv-denisova-shokuvala-novymy-zvirstvamy-okupantiv

23/05/2022

Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова на відкритті виставки Russia War Crimes.

«500 випадків суїцидів – матері, на очах яких зґвалтовано дітей. Це діти, які були зґвалтовані. Facebook минулого тижня забанив мене і видалив пост про страшні злочини російських солдатів, бо я порушила морально-етичні норми. Це я порушила?  Це Україна порушила? Прокинься, світе!» – заявила Денісова. 

Вона заявила, що має доручення від батьків, які телефонували на гарячу лінію, донести міжнародній спільноті про звірства російських військових. «Ворог системно, повсюдно і з вражаючою жорстокістю робить такі дії. Зґвалтована дівчинка 6 місяців чайною ложечкою. Двійнята хлопчики 2-річні зґвалтовані до того, що вони померли. Трирічний хлопчик зґвалтований і помер», - розповіла Денісова. Вона заявила, що такі звірства, це тактика війни рф по знищеню українського народу.

«Це військовий злочин, це злочин проти людяності й має ознаки геноциду. Це окрема зброя рф, яку вони використовують, щоб знищити український моральний дух. Але я хочу сказати, що не вийде», - заявила Денісова.

Омбудсмен зазначила, що ще у 2008 році РФ проголосувала за резолюцію ООН, що не може бути перемир'я і не можуть скасовуватися санкції, якщо відбувається сексуальне насильство.

«Якщо хтось хоче миру, то не ціною наших дітей і матерів, а лише ціною нашої перемоги», – наголосила українська омбудсмен.

Виставка Russia War Crimes House відкрилася сьогодні, 23 травня. Мета проєкту – викласти основні факти, назвати імена та дати, показати конкретних осіб і надати хоча б деяким жертвам війни можливість розповісти свої реальні історії. 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news