logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

Поранені внаслідок війни українці отримають лікування у США

24-05-2022 18:491153

Поранені внаслідок війни українці отримають лікування у США
Фото: t.me/andriysadovyi

Українці, які постраждали через війну та отримали значні опіки тіла, отримують лікування в клініках Сполучених Штатів Америки.

Завдяки тісній співпраці з МОЗ, США готові й надалі приймати на лікування українських громадян. Про це Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив за підсумками зустрічі із секретарем США з питань глобальних справ у сфері охорони здоров'я Департаменту здоров’я та людських ресурсів США Лойс Пейс, яка відбулася в рамках 75-ї сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я, повідомляє Урядовий портал.

«Останніми роками за підтримки уряду США, в тому числі й експертної, нам вдалося напрацювати якісні зміни для системи охорони здоров'я. Сьогодні можна з упевненістю сказати, що за три місяці війни підтримка України з боку Сполучених Штатів Америки зміцніла в рази. Майже щотижня ми отримуємо численні гуманітарні вантажі від американського уряду та громадських організацій», — розповів Міністр охорони здоров'я України.

З початком війни США одними з перших надали гуманітарну підтримку сфери охорони здоров'я, надіславши до України вантажі з ліками, витратними матеріалами та обладнанням, які наразі використовуються у фронтових та прифронтових лікарнях.

За словами Віктора Ляшка, проєкти, які діяли в Україні за підтримки уряду США, будуть продовжені. Також обговорюється активне впровадження нових проєктів у сфері охорони здоров'я на запит нашої країни.

Нагадаємо, що напередодні Міністр охорони здоров’я провів зустріч із представниками посольства США в Україні.

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news