logo
28/03
27/03
2 ...

На зустрічі Intermodal in Poland у Ґданську обговорять альтернативні шляхи для зовнішньої торгівлі України

25-05-2022 21:37776

На зустрічі Intermodal in Poland у Ґданську обговорять альтернативні шляхи для зовнішньої торгівлі України
Фото: ілюстративне

Ділова зустріч Польща – Україна відбуватиметься 26 – 27 травня у Ґданську. Її ціллю є встановлення ділових контактів між польськими та українськими партнерами, з метою організації експорту товарів з України та імпорту матеріалів і обладнання, необхідних для відбудови української інфраструктури та економіки.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Відомо, що польсько-українська ділова зустріч буде організована у форматі конференції, розділеної на тематичні секції дебатів та презентацій.

Конференція орієнтована на представників компаній логістичної галузі: вантажовідправників, перевізників, логістичних операторів, портів і терміналів, а також представників адміністрацій та служб.

«Вторгнення росії в Україну, окрім людських страждань, завдало величезної шкоди, що впливає на економіку країни. Основні ланцюги поставок були зруйновані внаслідок війни. Російські війська всіма можливими засобами блокують українські порти, що перешкоджає вільному переміщенню товарів. Польща, завдяки своєму розташуванню та інфраструктурі, є тим партнером, який може допомогти Україні у відновленні втрачених шляхів експорту та імпорту. Саме звідси виникає необхідність налагодження нових ділових контактів між Польщею та Україною», – зазначають організатори події.

У Діловій зустрічі Польща – Україна візьмуть участь представники Адміністрації порту Ґданськ, польських та українських залізниць, перевантажувальних терміналів, транспортних компаній з Польщі та України, експедиторів, імпортерів, органів виконавчої влади, митної служби, органів місцевого самоврядування та інших відомств.

«Ми переконані, що обрана група учасників заходу дозволить нам налагодити ділові контакти, які сприятимуть розробці нових логістичних рішень, необхідних економіці України та Європи», – акцентують організатори.

Також в рамках зустрічі передбачений ознайомчий візит до Порту Ґданськ, який є найбільшим логістичним центром у Південно-Балтійському регіоні та відіграє ключову роль у забезпеченні безперервності ланцюгів поставок.

«Після вторгнення росії в Україну Польща довела, що є нашим найбільшим другом, відкривши кордони для українських біженців із найперших днів війни. Польські міста також висловили бажання допомогти. Одним із таких міст є Ґданськ. На третій тиждень війни меркиня цього міста Александра Дулькевич приїхала до Львова разом зі своїми колегами – мером Сопоту та Ґдині.

Під час зустрічі міського голови Львова Андрія Садового із польськими колегами виникла ідея розглянути ґданський порт, як альтернативу для експорту українських продуктів. У той час вже було зрозуміло, що проблема із експортом нашої ключової продукції – зерна та металу – є неминучою. Більше того, тоді було зрозуміло, що можливою є проблема із пальним. Саме тому ми вирішили приєднатися до цього проєкту та разом з адміністрацією порту Ґданська й IntermodalNews провести такий захід, аби усі зацікавлені сторони могли зустрітися вживу, познайомитися, побачити можливості порту та налагодити зв’язки», – розповідає бізнес-омбудсмен Львова Сергій Кіраль.

Детальніше про захід та можна дізнатись за посиланням: https://intermodalinpoland.eu/gdansk-2022-2

Також переглянути інтерв’ю бізнес-омбудсмена про те, чому важливо налаштовувати альтернативні шляхи для зовнішньої торгівлі можна тут: https://intermodalnews.eu/2022/05/16/ukrainian-business-urgently-needs-new-supply-chains

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news