Риторика про «збереження обличчя путіна» є загрозою для Європи – президентка Європарламенту

http://leopolis.news/post/64701/rytoryka-pro-zberejennya-oblychchya-putina-e-zagrozoyu-dlya-evropy--prezydentka-evroparlamentu

25/05/2022

Про це в Давосі в ході панельної дискусії «Європейська єдність у дезорганізованому світі» заявила президент Європейського парламенту Роберта Мецола, повідомляє  Укрінформ.

«Я дедалі частіше чую, що журналісти у своїх запитаннях використовують такі словосполучення, як "зберегти обличчя", "умиротворення", "як ми можемо це завершити, щоб рухатися вперед?". Моя відповідь є такою: розмови про збереження обличчя для росії не на часі. Не час говорити про умиротворення. Зараз час, коли ми маємо докласти всіх зусиль (для допомоги Україні – ред.), – сказала президент Європарламенту.

Вона зауважила, що Європа та європейські політики мають докласти для цього всіх зусиль, а не посилатися на якісь правові аргументи, на нестачу політичної волі та не шукати причини, чому Україна, мовляв, не може виграти цю війну.

«Це (така риторика), я думаю, є загрозою, яку ми бачимо під час всіх зустрічей не лише у ці дні. Протягом наступних днів, під час Європейської ради наступного тижня, я не хочу чути ці слова або розмови про те, що ми маємо бути здатними відповісти, як ми збираємося зберігати обличчя для путіна. Я не хочу чути слово "умиротворення" більше ніколи», – заявила Мецола.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала неспровоковану війну проти України.

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news