Екснардепу Балицькому оголосили підозру за співпрацю з окупантами – СБУ

http://leopolis.news/post/64758/eksnardepu-balyckomu-ogolosyly-pidozru-za-spivpracyu-z-okupantamy--sbu-

26/05/2022

Як інформує СБУ, цей колишній нардеп-регіонал, який у 2020 році був обраний депутатом обласної ради від «Опозиційного блоку», сприйняв повномасштабне російське вторгнення як шанс реалізувати власні політичні амбіції.

Він не просто перейшов на бік ворога, а й заручився його підтримкою щодо силового захоплення влади в регіоні. Зокрема, за допомогою загарбників він примусив працівників місцевого самоврядування та комунальних підприємств визнати себе керівником «військово-цивільної адміністрації Запорізької області».

Зрадник публічно критикував чинну українську владу та готував урочистості до Дня перемоги 9 травня. Він також видав так зване розпорядження «О временной организации общественного порядка», яке зобов’язувало мешканців регіону сформувати «громадські загони», які мали слідкувати, аби не було проявів антиросійської діяльності.

Наразі псевдогубернатору за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора оголошено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України - добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, а саме в окупаційній адміністрації держави-агресора.

Йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news