У ВРУ зареєстрували законопроєкт про виплату допомоги братам та сестрам загиблих військових з числа дітей-сиріт

http://leopolis.news/post/64760/u-vru-zareestruvaly-zakonoproekt-pro-vyplatu-dopomogy-bratam-ta-sestram-zagyblyh-viyskovyh-z-chysla-ditey-syrit

26/05/2022

 

Про це він повідомив у себе в Telegram.

Законопроєкт покликаний виправити несправедливість в чинному законодавстві України щодо окремих питань соціального захисту членів сімей військовослужбовців.

«Часто для дітей-сиріт саме брати та сестри стають найріднішими та найближчими людьми, після втрати батьківського піклування. Відтак, вони мають повне право на отримання грошової допомоги у разі загибелі чи травмування їхнього рідного – військового, який боронить державу», – повідомив Батенко.

Також цим законопроектом пропонується передбачити на законодавчому рівні безоплатну психологічну допомогу членам сімей, батькам чи опікунам військовослужбовців, у разі їхньої загибелі, а також братам та сестрам таких військовослужбовців з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

«Всі ці пункти покликані покращити соціальний захист наших воїнів, які захищають Україну від російського вторгнення, а також членів їхніх родин. Сподіваємось на позитивне рішення парламенту під час розгляду законопроєкту», – додав нардеп.