logo
20/04
19/04
2 ...

ЛНМУ очолив рейтинг українських медичних вишів за показниками даних наукометричної бази Scopus

26-05-2022 21:121084

ЛНМУ очолив рейтинг українських медичних вишів за показниками даних наукометричної бази Scopus

Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького очолив рейтинг українських медичних закладів вищої освіти за показниками даних наукометричної бази Scopus.

Як повідомляє відділ комунікації та промоції ЛНМУ ім. Данила Галицького, відповідно до інформації, яку оприлюднив сайт Освіта.ua, у травні 2022 року проведено черговий щорічний наукометричний моніторинг суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus, на підставі якого складено рейтинг українських закладів вищої освіти.

Згідно з результатами рейтингу 2022 року, найвищий індекс Гірша серед українських медичних закладів вищої освіти має Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького, який знову став першим серед медичних університетів України. 

Загалом з-поміж 195 закладів вищої освіти держави ЛНМУ у 2022 році зберіг за собою дев’яту сходинку у рейтингу, маючи у своєму активі 56 пунктів за індексом Гірша (у порівнянні з минулим роком цей показник зріс на 6 пунктів). 

Серед вишів Львова ЛНМУ ім. Данила Галицького традиційно посідає третє місце після ЛНУ імені І. Франка та НУ «Львівська політехніка». 

Детальніше з рейтингом можна ознайомитися ТУТ.

Довідка. Рейтинг складений Освіта.ua за результатами проведення наукометричного моніторингу суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus у травні 2022 року.

Дані рейтингу актуальні станом на 10 травня 2022 року. У рейтинг включено лише ті заклади вищої освіти, що мають у Scopus окремі Affiliation ID в офіційному переліку та відповідають на пошуковий запит «Ukraine» у полі пошуку «Affilation Search». У список не включено заклади, що мають значення індекса Гірша менше ніж 1.

Scopus – бібліографічна і реферативна база даних, а також інструмент для відстеження цитованості статей, опублікованих у наукових виданнях. Розробником і власником Scopus є видавнича корпорація Elsevier. Дані Scopus, окрім іншого, використовуються для складання деяких рейтингів провідних університетів світу, наприклад Times Higher Education або QS World University Rankings.

Leopolis.news