logo
18/04
17/04
16/04
2 ...

Для досягнення енергетичної незалежності Україні потрібно інвестувати в науку та технології – Козицький

26-05-2022 18:38868

Для досягнення енергетичної незалежності Україні потрібно інвестувати в науку та технології – Козицький
Фото: Львівська ОВА

Сьогодні на Львівщині відбувається вже ІХ Міжнародна нафтогазова конференція НЬЮФОЛК НКЦ.

Попри воєнний стан організатори заходу розповідають, від традиції не відмовились, навпаки, вважають, що саме зараз актуально та важливо обговорити ситуацію і напрацювати шляхи вирішення проблемних питань у нафтогазовому секторі України, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Привітав учасників заходу начальник Львівської ОВА Максим Козицький. Він наголосив, що зараз Україні необхідно предметно думати про енергонезалежність. Спільно з Європою побудувати єдину ефективну енергетичну систему, у якій не буде місця росії. 

«З попереднього року ситуація у нафтогазовій галузі кардинально змінилась, сьогодні держава перебуває у війні. Попри це поставлені цілі змінювати не потрібно, маємо покроково рухатись до них. Ми розуміємо, що енергетична незалежність – це не слова, це наше майбутнє, і треба робити все, щоб його наблизити. Дякую компаніям, які продовжують інвестувати в Україну, зокрема Львівщину. Величезне дякую людям, які створюють робочі місця і платять податки. Цим ми показуємо, що свідомі, що віримо в нашу державу», – зазначив Максим Козицький.

Очільник області наголосив, що Львівщина є чудовим майданчиком для впровадження сучасних технологій.

«Для досягнення енергетичної незалежності Україні потрібно інвестувати в науку та технології. Ми маємо інвестувати у розвиток водневих технологій, будівництво сучасних нафтопереробних модульних малих, великих заводів, щоб бути незалежними від імпорту нафтопродуктів. Потрібно інвестувати в розробку нових газових родовищ, нафтових родовищ, підіймати дебіти старих свердловин. Також потрібно інвестувати в трубопроводи, газопроводи з Балтики на територію України,  в тому числі Львівську область, для можливості не на словах, а на ділі зробити єдиний ринок газу. Не потрібно забувати і про розвиток нових технологій, це інвестиції і у водень, і у сонце, і у вітер, також акумуляцію електроенергії. Так само треба думати про експорт газу, щоб мати єдиний ринок і можливість розвиватись разом є Європою», – наголосив Максим Козицький.  

В межах заходу проведуть низку конференційних сесій, присвячених тематиці сучасних технологій буріння та інтенсифікації притоку, а також екологічних, правових, економічних і політичних умов діяльності нафтогазовидобувної галузі.

Цьогоріч, на конференції акцентують увагу на ресурсах українських вуглеводнів задля позбавлення дефіциту палива у воєнний та післявоєнний період, розвитку ресурсної бази та сервісному забезпеченні видобутку, техніко-технологічному забезпеченні видобутку під час дефіциту вуглеводнів.

Зазначимо, що Львівська конференція «Ньюфолк НКЦ» щороку збирає понад 200 делегатів з більше ніж 100 компаній, це найбільший в Україні майданчик висвітлення технологічної складової розвитку нафтогазової галузі.

Її учасниками є власники, керівники та провідні фахівці найбільших сервісних і видобувних компаній Канади, США, Великої Британії, Німеччини, Нідерландів, Румунії, Польщі, Чехії, Словаччини, Казахстану та України.

Довідково

«Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр» (Newfolk Oil and Gas Consulting Center Newfolk Oil&Gas) – українська аналітична і консалтингова компанія, яка надає маркетингові, інформаційні та консультаційні послуги для підприємств, задіяних у сфері нафто- і газовидобутку.

«Ньюфолк НКЦ» здійснює маркетингову і аналітичну підтримку нафтогазовидобувних процесів, випускаючи ексклюзивні дослідні продукти, які роз'яснюють замовнику всі нюанси ведення газодобувного бізнесу в Україні циклу upstream.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news