Для досягнення енергетичної незалежності Україні потрібно інвестувати в науку та технології – Козицький

http://leopolis.news/post/64780/dlya-dosyagnennya-energetychno-nezalejnosti-ukrani-potribno-investuvaty-v-nauku-ta-tehnologi--kozyckyy

26/05/2022

Попри воєнний стан організатори заходу розповідають, від традиції не відмовились, навпаки, вважають, що саме зараз актуально та важливо обговорити ситуацію і напрацювати шляхи вирішення проблемних питань у нафтогазовому секторі України, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Привітав учасників заходу начальник Львівської ОВА Максим Козицький. Він наголосив, що зараз Україні необхідно предметно думати про енергонезалежність. Спільно з Європою побудувати єдину ефективну енергетичну систему, у якій не буде місця росії. 

«З попереднього року ситуація у нафтогазовій галузі кардинально змінилась, сьогодні держава перебуває у війні. Попри це поставлені цілі змінювати не потрібно, маємо покроково рухатись до них. Ми розуміємо, що енергетична незалежність – це не слова, це наше майбутнє, і треба робити все, щоб його наблизити. Дякую компаніям, які продовжують інвестувати в Україну, зокрема Львівщину. Величезне дякую людям, які створюють робочі місця і платять податки. Цим ми показуємо, що свідомі, що віримо в нашу державу», – зазначив Максим Козицький.

Очільник області наголосив, що Львівщина є чудовим майданчиком для впровадження сучасних технологій.

«Для досягнення енергетичної незалежності Україні потрібно інвестувати в науку та технології. Ми маємо інвестувати у розвиток водневих технологій, будівництво сучасних нафтопереробних модульних малих, великих заводів, щоб бути незалежними від імпорту нафтопродуктів. Потрібно інвестувати в розробку нових газових родовищ, нафтових родовищ, підіймати дебіти старих свердловин. Також потрібно інвестувати в трубопроводи, газопроводи з Балтики на територію України,  в тому числі Львівську область, для можливості не на словах, а на ділі зробити єдиний ринок газу. Не потрібно забувати і про розвиток нових технологій, це інвестиції і у водень, і у сонце, і у вітер, також акумуляцію електроенергії. Так само треба думати про експорт газу, щоб мати єдиний ринок і можливість розвиватись разом є Європою», – наголосив Максим Козицький.  

В межах заходу проведуть низку конференційних сесій, присвячених тематиці сучасних технологій буріння та інтенсифікації притоку, а також екологічних, правових, економічних і політичних умов діяльності нафтогазовидобувної галузі.

Цьогоріч, на конференції акцентують увагу на ресурсах українських вуглеводнів задля позбавлення дефіциту палива у воєнний та післявоєнний період, розвитку ресурсної бази та сервісному забезпеченні видобутку, техніко-технологічному забезпеченні видобутку під час дефіциту вуглеводнів.

Зазначимо, що Львівська конференція «Ньюфолк НКЦ» щороку збирає понад 200 делегатів з більше ніж 100 компаній, це найбільший в Україні майданчик висвітлення технологічної складової розвитку нафтогазової галузі.

Її учасниками є власники, керівники та провідні фахівці найбільших сервісних і видобувних компаній Канади, США, Великої Британії, Німеччини, Нідерландів, Румунії, Польщі, Чехії, Словаччини, Казахстану та України.

Довідково

«Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр» (Newfolk Oil and Gas Consulting Center Newfolk Oil&Gas) – українська аналітична і консалтингова компанія, яка надає маркетингові, інформаційні та консультаційні послуги для підприємств, задіяних у сфері нафто- і газовидобутку.

«Ньюфолк НКЦ» здійснює маркетингову і аналітичну підтримку нафтогазовидобувних процесів, випускаючи ексклюзивні дослідні продукти, які роз'яснюють замовнику всі нюанси ведення газодобувного бізнесу в Україні циклу upstream.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news