logo
28/03
27/03
2 ...

Для дітей та їхніх батьків із Запоріжжя та Харкова відбувся «Урок стоматологічного та ортодонтичного здоров’я»

28-05-2022 18:491064

Для дітей та їхніх батьків із Запоріжжя та Харкова відбувся «Урок стоматологічного та ортодонтичного здоров’я»
Фото: відділ комунікації і промоції ЛНМУ ім. Данила Галицького

Днями в приміщенні SMART-бібліотеки мікрорайону Рясне відбувся «Урок стоматологічного та ортодонтичного здоров’я» для дітей-біженців та їхніх батьків, тимчасово переселених з місць бойових дій – з Запоріжжя та Харкова. Його провели представники Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького та Благодійного фонду «Подаруй дитині усмішку». 

Про це повідомляє відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького.

Близько сорока дітей віком від 4 до 11 років мали змогу почути важливу інформацію про догляд за ротовою порожниною. Під час зустрічі, яка пройшла у форматі лекторію та практичної частини, діти вивчали правила щоденної гігієни, на муляжах відпрацьовували мануальні навички, дізналися про шкідливі звички та їх вплив на організм дитини.

Наставники навчили присутніх, як підібрати зубну пасту та щітку відносно віку, як користуватися флосом, ополіскувачем, провести контроль якості чищення з допомогою барвників, заповнювати календар щоденного чищення зубів, а також відповіли на численні запитання батьків та маленьких слухачів.

Дітки отримали в подарунок зубні пасти та щітки, календарі щоденного чищення, пам’ятки-розмальовки, флаєри та дипломи захисників зубів.

Кожен по-своєму робить внесок у нашу спільну перемогу – учасники заходу зосередилися на збереженні стоматологічного здоров’я маленьких українців. Адже профілактика утричі дешевша, ніж лікування. А в основі стоматологічного здоров’я лежить усім відомий з дитинства ритуал чищення зубів. Двічі на день по 2-3 хвилини – і ваша усмішка буде відкрита, яскрава і красива.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news