Студенти журфаку Франкового вишу розпочали благодійну акцію з донорства крові

http://leopolis.news/post/65477/studenty-jurfaku-frankovogo-vyshu-rozpochaly-blagodiynu-akciyu-z-donorstva-krovi-

07/06/2022

 

Про це інформує пресцентр університету.  

Голова студентської ради факультету журналістики Вероніка Матвієнко розповідає, що ідея реалізувати таку благодійну акцію зародилася нещодавно. «Декілька днів тому ми опублікували оголошення в соціальних мережах. Розповіли, що починаємо акцію донорства крові, до якої можуть долучитися всі охочі: і студенти, і викладачі. Донорами можна стати у будь-якому місті, адже зараз ми усі розкидані по світу. Тих, хто у Львові, ми запросили сьогодні – у День журналіста – піти разом», – ділиться студентка. 

Вероніка розповідає, що першою до акції долучилася наша студентка в Каховці, на Херсонщині. «У них там не працюють банки крові, тому вона здавала кров безпосередньо в палаті з хворим. Сьогодні ж у Львові зголосилися долучитися до акції  близько 10 осіб. Декого не допустили через проблеми зі здоров’ям, яке тут ретельно перевіряють», – стверджує дівчина. 

Вероніка Матвієнко зазначає, що зараз питання донорства крові є надзвичайно важливим й актуальним. «В умовах повномасштабної війни, багато хто вперше спробує себе у ролі  донора. Ми маємо використовувати кожну можливість допомогти тим, хто готовий віддати за нас життя. Донорство – одна з таких можливостей. Недаремно наша акція має назву «Українська кров», адже допомагати одне одному – це риса, яка в українців у крові», – переконана Вероніка. Студентка впевнена, що після перемоги буде нагода відсвяткувати День журналіста, а зараз усі разом повинні наближати найважливішу і найочікуванішу для всіх подію – перемогу України. 

До акції долучився також заступник декана факультету журналістики з наукової і навчально-методичної роботи Андрій Яценко. Андрій Миколайович розповідає, що вперше був донором крові: «Хотів здати кров для Збройних сил України ще у березні, після початку війни, проте тоді, як виявилося, вже не було потреби! Тож коли Студентська рада факультету журналістики виступила з такою ініціативою, то одразу відгукнувся. Дуже сподіваюся, що моя кров допоможе врятувати комусь життя». 

Андрій Миколайович наголошує: прикметним є те, що акція стартувала власне сьогодні – у День журналіста. «Поділитися частинкою крові з нашими захисниками – це найменше, що можна сьогодні зробити. До речі, у центрі зараз потребують крові усіх груп. Сподіваюся, що нашу ініціативу підхоплять інші факультети журналістики», – зазначає Андрій Яценко. 

Благодійна акція триватиме упродовж 6-13 червня 2022 року. Водночас тих, хто хоче долучитися до ініціативи, проте проживає не у Львові, закликають приходити у пункти переливання крові у своєму місті, а після процедури виставляти фото з хештегом #українська_кров. 

Естафету передали Студентському парламенту Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, закликавши київських колег долучитися до благодійного донорства крові. 

Leopolis.news