logo
19/04
18/04
2 ...

Школи Дрогобича готують до старту нового навчального року

09-06-2022 09:181204

Школи Дрогобича готують до старту нового навчального року
Фото: Дрогобицька міська рада

У навчальних закладах Дрогобича стартує процес із підготовки приміщень до нового навчального року.

Міський голова Тарас Кучма разом з керівником відділу освіти Віталієм Вовківим розпочав процес інспектування гімназій та ліцеїв: моніторять наявні проблеми та спільно з керівниками закладів освіти напрацьовують шляхи їхнього розв’язання, повідомляє пресслужба Дрогобицької міської ради.

Так, 7 червня посадовці відвідали 3 навчальні установи міста, зокрема Ліцей №2, Ліцей №4 та Науковий ліцей імені Б. Лепкого.

«Сподіваємось, що у вересні буде мирне небо і ситуація дозволить розпочати очну форму навчання. Тому наші заклади освіти мають бути готовими прийняти школярів. Тим паче сьогодні в низці гімназій та ліцеїв мешкають внутрішньо переміщені особи. Тож маємо подбати про їхнє переселення та підготовку цих установ до 1 вересня», – зазначає Тарас Кучма.

У підсумку візиту, виділено першочергові проблеми: Ліцей №2 – завершити брукування території освітньої установи та провести благоустрій. В Ліцеї №4 – оновлення потребує фасад і дах приміщення. Тарас Кучма доручив відділу освіти скласти кошторис та визначити шляхи фінансування на ремонт важливих робіт. Науковий ліцей імені Б. Лепкого – потребує ремонту покрівля, приміщення вбиралень, душових та каналізування. Тут облаштовують укриття.

«Науковий ліцей імені Б. Лепкого заклад, де нині продовжують мешкати внутрішньо переміщені особи. Тож найперше стоїть питання щодо їхнього переселення до 1 вересня. Над цим питанням активно в місті працюють – триває процес ремонту старих гуртожитків, паралельно розпочато будівництво житла для ВПО. Відтак слід провести санітарний ремонт в класах, де нині мешкають переселенці та приступати до вирішення глобальних ремонтних робіт», – коментує керівник відділу освіти Віталій Вовків.

Додамо, цьогоріч випускні документи про завершення навчання в Дрогобичі та територіальній громаді отримали 1128 учнів 9 класів (свідоцтва), із них – 113 із відзнаками. Свідоцтва за 11 класів отримали 656 учнів, з них 37 – золоті медалісти, 12 – срібні. На Дрогобиччині, цей навчальний рік із місцевими школярами завершили 340 школярів із числа внутрішньо переміщених осіб.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news