logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
2 ...

Майбутні професії українських учнів визначатиме штучний інтелект – МОН

09-06-2022 18:481309

Майбутні професії українських учнів визначатиме штучний інтелект  –  МОН
Фото: 24 tv.ua

Запитання «Яку професію обрати для дитини?» залишається одним із найактуальніших для батьків підлітків під час війни. 

Команда Міністерства освіти і науки України вирішила продовжити системну реалізацію Всеукраїнського проекту з профорієнтації та побудови кар’єри «Обери професію своєї мрії», що успішно пройшов пілотування у 2021 році та є одним з 11 пріоритетних проектів МОН на 2022 рік, повідомляє Урядовий портал.

«Ми створюємо всі умови для профорієнтації учнівської молоді України, адже людський капітал – найцінніший скарб сильної та незалежної країни. Ми взяли за основу кращий світовий досвід і розробили тестування на основі штучного інтелекту, що дозволяє швидко й точно визначити перелік здібностей і актуальних професій індивідуально для кожної дитини», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Всеукраїнський проект «Обери професію своєї мрії» складається з 5 головних кроків:

Профорієнтаційне тестування на основі штучного інтелекту.

Консультації кар’єрних радників за допомогою технології «перегорнутий кол-центр».

Мультимедійні курси в міжнародному форматі SCORM щодо трендів ринку праці, складання резюме, підготовки до співбесіди, порад батькам і учням, вибору професії мрії тощо.

Онлайн-екскурсії на провідні підприємства України.

Топ-100 найактуальніших професій сьогодення та майбутнього.

«Ми ретельно готували проект, адже усвідомлюємо його значення та ціну помилки при виборі власного майбутнього. Система профорієнтаційного тестування на основі штучного інтелекту успішно пройшла наукові дослідження на двох кафедрах психології провідних університетів і отримала позитивні висновки трьох профільних інститутів Національної академії педагогічних наук України», – пояснює директор Інституту модернізації змісту освіти Євген Баженков.

Наразі проектом скористалися більше ніж 30 тис. учнів 7-11 класів з усіх регіонів України. Ця кількість зростатиме, допоки програмою профорієнтації не будуть охоплені всі учні, які закінчують середню школу.

Всеукраїнський проект «Обери професію своєї мрії» реалізується Міністерством освіти і науки України за підтримки Інституту модернізації змісту освіти, а також Асоціації цифрової та інноваційної освіти.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news