logo
23/04
22/04
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

«Дударик» відшукав пісню, яку росіяни вкрали і видавали за музичний твір червоної армії

10-06-2022 16:061486

«Дударик» відшукав пісню, яку росіяни вкрали і видавали за музичний твір червоної армії

Львівська національна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» презентувала чергову пісню із проєкту на підтримку Збройних Сил України «Прийняття» - «Розпрощався стрілець».

Про це повідомив керівник колективу, автор проєкту та диригент Дмитро Кацал.

Він наголосив, що пісня «Розпрощався стрілець…» знана і співана, не зникала з поля зору ні на мить, принаймні на заході України. Проте її поцупили росіяни і видавали за пісню червоної армії.

«Дятлов і Кооль - ці мародери підкорегували текст, переклали російською і вуаля - є нова мотиваційна красногвардійська пісня. А ні! Це наше надбання, наша культура, традиція. А вам, кацапи, дірка від бублика і цього разу», - зазначив Дмитро Кацал.

Він додав, що стрільцями майстерно адаптовувались народні пісні на «вимогу» часу, як повстанцями, так і нами сьогодні. Пісня «Розпрощався стрілець» - одна із багатьох прикладів.

Виконує: Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка - Львівська національна академічна чоловіча хорова капела «Дударик»; соло - Юрій Йосифович, Назар Лозинський; гітара - Олег Ярема; бас-гітара - Денис Тихонов; акордеон - Володимир Заборовський; ритм-секція - Катерина Матвіїв.

Звукорежисер - Антон Спільник.

Автор проекту та диригент - заслужений діяч мистецтв України Дмитро Кацал.

Як відомо, проєкт «Прийняття» - це твори Тараса Шевченка та пісні, які росіяни вкрали в українців.

 Щочетверга о 14:00 на YouTube https://youtube.com/c/DudarykLviv та у соцмережах https://www.facebook.com/Dudaryk.choir «Дударик» презентуватиме пісні, які поцупили у нашого народу москалі.

Капела ідентифікує співанки, відшукує оригінальний текст, далі твори аранжуються, розучуються (період прийняття тривав приблизно півроку) і презентуються в медіа для широкого загалу і на саркому москалям.

Зібрані під час проекту кошти передадуть Збройним Силам України.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news