logo
17/04
16/04
15/04
13/04
12/04
11/04
2 ...

Ізраїль розробив радар, який «бачить» крізь стіни

10-06-2022 19:481353

Ізраїль розробив радар, який «бачить» крізь стіни
Фото: Camero-Tech

Ізраїльська компанія Camero-Tech розробила портативну високопродуктивну систему зображення нового покоління, яка може «бачити» крізь стіни.

 

Про це пише Defence Blog. 

Зокрема, компанія запускає Xaver 1000 – нове покоління лінійки продуктів, що пропонує безпрецедентні оперативні можливості для військових, правоохоронних органів, підрозділів розвідки та служб швидкого реагування. 

Xaver 1000 має алгоритм відстеження живих цілей на основі штучного інтелекту та власну 3D-функцію «Відчуття крізь стіну», що дозволяє йому виявляти та «бачити» людей або статичні об’єкти за стінами та перешкодами.  

Живі об’єкти можна навіть побачити у високій роздільній здатності аж до рівня окремих частин тіла. Це стосується того, чи сидить об’єкт, стоїть чи лежить, навіть після того, як він перебував на місці протягом тривалого періоду часу. 

Система також дозволяє користувачам вимірювати висоту об’єктів і вирішувати, чи є вони дорослими, дітьми чи тваринами. 

Xaver 1000, який керується одним користувачем і готовий до використання одним натисканням кнопки, оптимізований для тактичних операцій і операцій ISR, що робить його важливою системою для військових, правоохоронних, пошуково-рятувальних груп і розвідувальних підрозділів, які працюють у різних ситуаціях. включаючи вороже міське середовище та місця стихійного лиха. 

«XaverTM 1000 визначає найбільш підходящий підхід для забезпечення успішних місій з порятунку життя в різноманітних оперативних сценаріях, таких як ситуації порятунку заручників», – каже генеральний директор і засновник Camero Амір Біері.  

Xaver 1000 керується вбудованим 10,1-дюймовим сенсорним дисплеєм із простим інтерфейсом користувача для інтуїтивно зрозумілої інтерпретації. Дисплей також має легку навігацію по меню та інтегрований запис і відтворення даних для аналізу, навчання та підведення підсумків після місії.   

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news