logo
29/03
2 ...

Школярка зі Львова перемогла у національному півфіналі всеукраїнського проєкту «Молодь дебатує»

12-06-2022 12:271947

Школярка зі Львова перемогла у національному півфіналі всеукраїнського проєкту «Молодь дебатує»
Фото: організаторів

Фик Яна, учениця 10 класу Львівського ліцею №28  перемогла у національному півфіналі «Молодь дебатує». Дебатний турнір проходив на теми «Чи потрібно залишити можливість вивозу домашніх тварин без усього переліку документів з України в разі екстреної ситуації?» та «Чи потрібні обов’язкові знаки про відеоспостереження у громадських місцях?».

Про це повідомляють організатори.

Німецько-українська інціатива «Молодь дебатує» ініціювала проведення дебатних турнірів для усіх унів спільноти, які можуть долучитись до участі у змаганнях. Незважаючи на надскладну ситуацію в Україні значна кількість дебатантів з 8-11 класів заявили про бажання та змогу стати учасниками турнірів у форматі онлайн. Багато школярів опинились за кордоном через війну або в інших регіонах України. 

Географія охочих школярів готових до змагань у форматі онлайн охопила значну частину України, серед міст – Харків, Одеса, Київ, Львів, Житомир, Чернігів, Чуднів, Конотоп, Херсон, Каховка, Краматорськ, Костянтинівка, Слов’янськ, Тернопіль, Знам’янка, Дрогобич, село Омельник, Костопіль, Івано-Франківськ, Розсошенчі, Запоріжжя, Кривий Ріг, Солоне, Южноукраїнськ.

На урочисте відкриття національного півфіналу був запрошений німецький письменник, співрозробник відкритих парламентських дебатів та федерального конкурсу «Jugend debattiert» Ансгар Кемманн (Ansgar Kemmann).

З промовою виступила керівниця німецько-української ініціативи Ольга Пішель:

«Україна обрала шлях європейської інтеграції і наступного тижня Єврокомісія затвердить висновки щодо заявки України до вступу в Європейський Союз. Дебати на мій погляд – той самий метод який зближує нас з Європейським Союзом і є базисною методикою, яка є в основі співпраці наших країн. Тому я дуже пишаюсь що ми можемо цим займатись з вами.Свобода думки, це те що відрізняє нашу країну, що відрізняє нас від країни агресора і тому я бажаю нам усім, щоб ми могли захистити наші думки і право висловлювати їх вільно і це те, що нам дають ці дебати – ми навчаємось висловлювати наші думки.  Слово – це зброя. І якщо ми будемо цим правильно користуватись я впевнена, що це нам допоможе надалі».

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news