logo
16/04
2 ...

Максим Козицький провів зустріч з нардепами від Львівщини

15-06-2022 13:461786

Максим Козицький провів зустріч з нардепами від Львівщини
Фото: loda.gov.ua

Відбулась зустріч керівництва Львівської обласної військової адміністрації з народними депутатами Верховної ради України від Львівщини.

Основну увагу зосередили на низці важливих питань щодо розвитку області у час війни, інформує пресслужба ЛОВА.

Зокрема, обговорили поточний стан справ в регіоні. Львівщина є серед областей, куди наймасовіше евакуйовують людей. Саме тому значна частина роботи ОВА спрямована на підтримку внутрішньо переміщених осіб, їхнє розселення, гуманітарну та психологічну підтримку.

«За час повномасштабного вторгнення росії в Україну, через територію Львівщини до Польщі евакуювались майже 2 млн людей. Станом на зараз кількість внутрішньо переміщених осіб, які проживають в області перевищує показник в 400 тис. Офіційно зареєстрованих в Єдиній інформаційній базі даних переселенців понад 240 тис., з них 75 тис. – діти. З перших днів повномасштабної війни область займається розселенням ВПО. Тимчасовий прихисток після евакуації їм надають у координаційному центрі у Львові. Серед варіантів, які пропонуємо надалі: розміщення в об’єктах соціальної інфраструктури (школи, гуртожитки), ремонт гуртожитків під житло, а також викуп вже готового житла чи будівництво модульних містечок за підтримки міжнародних партнерів», – розповів начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

На базі навчальних закладів нині проживають близько 20 тис. осіб, тому зараз в області розглядають альтернативні варіанти розселення переселенців, щоб мати змогу вчасно розпочати навчальний рік. Разом з цим, на Львівщині налагоджена робота гуманітарних штабів, які розгорнули у всіх районах. Найбільший з них розташований у Львові, про його діяльність можна дізнатись за посиланням. Допомогу надають також міжнародні партнери та фонди.

«Пріоритетом роботи Львівської ОВА є підтримка наших бригад та батальйонів, які зараз захищають Україну на передових позиціях. Неодноразово ми організовувати гуманітарні конвої на схід, доставляли харчі, медикаменти, амуніцію, автомобілі. Суспільство має розуміти, що забезпечення, наприклад, бійців тероборони, це повноваження Міністерства оборони, адже ТрО – це рід військ Збройних Сил України. Зі свого боку, ми намагаємось реагувати на всі звернення та допомагати нашим військовим усім необхідним, в тому числі за підтримки міжнародних організацій», – наголосив перший заступник начальника ЛОВА Андрій Годик.

Своєю чергою, народні обранці висловили готовність підтримувати ініціативи області на державному рівні для ефективної роботи у галузях, пов'язаних з ВПО. Відтак Львівська ОВА звернулась з проханням підтримати ініціативу щодо внесення змін в акти Кабміну в частині розширення установ та закладів, яким здійснюється компенсація за проживання ВПО.

Учасниками зустрічі були: начальник Львівської ОВА Максим Козицький, перший заступник Андрій Годик, заступники Іван Собко, Юрій Бучко, Олександр Кулепін, голова Львівської облради Ірина Гримак. Зі сторони народних депутатів України: Євген Петруняк, Орест Саламаха, Микола Величкович, Олег Синютка, Софія Федина, Микола Княжицький, Наталя Піпа, Ярослав Рущишин, Ярослав Юрчишин, Павло Бакунець.

Leopolis.news