logo
23/04
22/04
21/04
20/04
2 ...

Суд відпустив голову партії «Наш край», якого затримали за торгівлю «прохідними» місцями до ВРУ

15-06-2022 17:26812

Суд відпустив голову партії «Наш край», якого затримали за торгівлю «прохідними» місцями до ВРУ
Фото: nashkray.org

Печерський суд Києва звільнив з-під варти раніше затриманого одного із керівників партії «Наш край» Олександра Мазурчака.

 

Про це повідомила пресслужба політсили.

Зокрема, Мазурчака відпустили під особисте зобов'язання, тоді як прокуратура просила обрати запобіжний захід у вигляді взяття під варту з альтернативою застави в 36 млн грн.

У пресслужбі «Нашого краю» заявили, що вважають вказану справу «політичним замовленням» і зазначили, що партія та Олександр Мазурчак «чекають на офіційне вибачення силовиків».

Однак у прокуратурі кажуть, що суд визнав їхню підозру обгрунтованою. Прокурори мають намір оскаржувати вищевказане рішення.

Зокрема, у коментарі «Українській правді» речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець заявила, що слідчий суддя визнав підозру у шахрайстві і зловживанні впливом обгрунтованою.

«У ході судового засідання з обрання запобіжного заходу сторона захисту посилалась на тяжкий стан здоров’я 62-річного підозрюваного та потребі постійного медичного догляду.

Виходячи з цього суд обрав запобіжний захід не пов’язаний з позбавленням волі, а саме - особисте зобовязання, поклавши на підозрюваного ряд обов’язків у тому числі здати на зберігання закордонні паспорти, не відлучатися з міста Києва без дозволу слідчого або прокурора, утримуватися від спілкування з іншими фігурантами провадження тощо. Сторона обвинувачення планує оскаржувати це рішення», – зазначила Максимець.

Як повідомляли, 9 червня СБУ затримала керівників однієї з партій на вимаганні коштів за включення особи до виборчого списку та «підтримку» в політичній кар’єрі.

За версією слідства, голова партії «Наш край» та керівник її територіального центру «вимагали у підприємця передати їм $2,5 млн за включення його до прохідної частини списку політичної партії на виборах до Верховної Ради».

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news