Український фільм «Крихка пам’ять» відзначили на двох престижних міжнародних кінофестивалях

http://leopolis.news/post/66032/ukranskyy-film-kryhka-pamyat-vidznachyly-na-dvoh-prestyjnyh-mijnarodnyh-kinofestyvalyah

16/06/2022

 

Про це пише kinowar.com

А саме сьогодні, 16 червня, фільм виходить в прокат у Словаччині.  

Також невдовзі «Крихка пам’ять» візьме участь у ще одному престижному заході — кінофестивалі у Шеффілді. Sheffield DocFest вважається третім за величиною фестивалем документального кіно у світі. Стрічка увійшла до програми Memories. 

«Крихка пам’ять» розповідає про дідуся режисера, Леоніда Бурлаку. Він був відомим кінооператором та працював на Одеській кіностудії. За свою кар’єру Бурлака зняв 30 повнометражних фільмів, найвідомішим з яких стала кінострічка «Місце зустрічі змінити не можна». Через хворобу Альцґеймера герой стрічки почав втрачати пам’ять. У цей самий час його онук, також кінооператор, випадково знаходить фотоархів діда часів його молодості. Ігор Іванько сканує пошкоджені старі плівки та досліджує минуле свого діда. 

«Робота над проєктом тривала протягом 5-ти років і звісно вся наша команда радіє такій кількості фестивальних успіхів фільму. Не дивлячись на те що радість з нас всіх наче висмоктали, і повідомлення про призи та зарубіжні покази виглядають недоречними на наших фесбук-сторінках, важливо інформувати людей про те що Україна гідно представлена на міжнародній арені. Окрім особистої теплої лінії відносин між дідусем та онуком, ліній збереження особистої та колективної пам’яті, однією з провідних ліній нашого фільму «Крихка пам’ять» — є підняття питання сили впливу радянської пропаганди, що і є першоджерелом подій які відбуваються в нашій країні з 2014 року. Сподіваємося, що дуже скоро не тільки добрі новини, але і сам фільм дійде до українського глядача», — коментує продюсер фільму Олександра Братищенко. 

Leopolis.news