Гуртожитки Франкового вишу отримали від благодійників побутову техніку

http://leopolis.news/post/66109/gurtojytky-frankovogo-vyshu-otrymaly-vid-blagodiynykiv-pobutovu-tehniku

17/06/2022

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Передали прилади в межах спільного проєкту Львівської ОВА, World Vision International та Громадської організації «Громадська ініціатива Допоможемо Разом». Йдеться про 30 холодильників, 40 електрочайників, 40 мікрохвильових печей, 15 блендерів, 5 пральних машин та 60 електрообігрівачів.

«У співпраці з Львівської ОВА нам вдалось розмістити на базі гуртожитків близько 4 тисяч осіб. Студенти, які згідно з наказом ректора зареєстровані в гуртожитках та оплатили за своє проживання, жодного разу не скаржилися на такі вимушені заходи, навпаки – усіляко допомагають переселенцям. Для їхнього комфортного проживання нова побутова техніка є вкрай важливою. Тому дякую усім, хто дослухається до нас і наших потреб та підтримує нашу студентську спільноту», – наголосив ректор ЛНУ імені Івана Франка Володимир Мельник.

Найближчим часом також відбудеться поставка 32 електроплит з-за кордону та 50 морозильних камер. Загальна вартість техніки для ЛНУ імені Івана Франка – понад 1 млн грн.

Загалом, у межах проєкту планують охопити 21 заклад на території області (гуртожитки профтехів, ліцеї, лікарні, школи) та забезпечити їх необхідним побутовим обладнанням. На допомогу для Львівщини організація передбачила 200 тисяч доларів, з яких майже 70 тисяч – допомога в натуральній формі. 

Проєкт розрахований на постачання холодильників, кухонних плит, морозильних камер, мікрохвильових печей, електрочайників, електрообігрівачів та блендерів.

«Починаючи з 24 лютого ми зверталися з проханням про допомогу до різних благодійних організацій. Одними з таких, хто дійсно виконує обіцянки є World Vision International та ГО «Допоможемо Разом». Сьогодні ми передаємо першу партію побутової техніки саме внутрішньо переміщеним особам, яких поселили в гуртожитках ЛНУ. Це дасть змогу людям знову відчути домашній затишок. Загалом такі набори приладів отримають також інші гуртожитки на базі вищих навчальних закладів, професійно-технічної освіти, а також лікарні та школи», – повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Від моменту поки ми подали заявку з переліком необхідних речей до наших міжнародних партнерів і до отримання фінансування минуло не більше трьох тижнів – усе в межах обговореного кошторису. Постачальники швидко доставили техніку в область. Загалом на всі заклади плануємо передати 116 холодильників, 100 пральних машин, понад 120 мікрохвильових печей, а ще чайники, блендери, морозильні камери та близько 100 електроплит», – зазначив голова ГО «Допоможемо Разом» Юрій Безкоровайний. 

З наступного тижня техніка почне надходити в інші місця масового поживання ВПО на території Львівщини.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news