logo
15/04
12/04
11/04
10/04
09/04
2 ...

ВРУ ратифікувала Стамбульську конвенцію, тільки «Батьківщина» не підтримала

20-06-2022 14:291147

ВРУ ратифікувала Стамбульську конвенцію, тільки «Батьківщина» не підтримала
Фото: з відкритих джерел

Верховна Рада підтримала ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами, більш відомої як Стамбульська конвенція.

Про це повідомляє Європейська правда.

«За» проголосували 259 народних депутатів, проти - 4, утрималися - 25.

Від фракції «Слуги народу» надійшло 193 голоси, один проти і 6 утрималися, від «Європейської солідарності» - 9 «за», один утримався, від «Батьківщини» утрималися всі 13 нардепів, які голосували; від «Голосу» - 10 «за» і 2 «проти», від «Платформи за життя і мир», «Довіри» й «Відновлення України» всі депутати, які проголосували, дали голоси «за», від «За майбутнє» - 2 голоси «за», один проти і 6 - утрималися.

Ратифікація Стамбульської конвенції вважається гарним сигналом напередодні саміту ЄС щодо готовності України впроваджувати необхідні реформи, оскільки для держав-членів ЄС це є своєрідним «маркером цивілізованості». 

Це рішення, що відкладалося багато років - зокрема через позицію Всеукраїнської ради церков - було особливо важливими для Нідерландів та Швеції – двох країн-скептиків, які зрештою погодилися підтримати статус кандидата для України. 

Зазначимо, що конвенція визначає засади рівності і недискримінації жінок, заходи недопущення насильства щодо жінок. Конвенція визначає «гендер» як «соціально закріплені ролі, поведінку, діяльність і характерні ознаки, які певне суспільство вважає належними для жінок та чоловіків». 

Лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко так пояснила, чому проти Стамбульської конвенції: «Невдовзі Верховна Рада почне розгляд Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами, або так званої Стамбульської конвенції.

«Батьківщина» не підтримуватиме цей документ. Чому? Бо за його шляхетною назвою приховано «новації», які ставлять під загрозу майбутнє наших дітей, долю усіх наступних поколінь українців».

Leopolis.news