logo
28/03
2 ...

Львівський ІТ Кластер пожертвує понад 5 млн грн на Центр ментального здоров’я

20-06-2022 17:14870

Львівський ІТ Кластер пожертвує понад 5 млн грн на Центр ментального здоров’я
Фото: Роман Кайман

Львівський ІТ Кластер спільно з Львівською міською радою та Першим медичним об’єднанням Львова запустили ініціативу зі створення Центру ментального здоров’я. Допомогу фахових психотерапевтів, психіатрів та психологів зможуть отримати учасники бойових дій, внутрішньо переміщені особи та всі, хто потребує підтримки у такий непростий час.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Центр ментального здоров’я працюватиме при Першому медоб’єднанні Львова. Зараз у його приміщеннях тривають ремонтні роботи.

Всі необхідні витрати, пов’язані з ремонтними роботами та облаштуванням приміщень, профінансує Львівський ІТ Кластер, а одним з найбільших благодійників є компанія-учасниця Львівського ІТ Кластеру JustAnswer. Вартість створення Центру сягає понад 5 мільйонів гривень.

«Навіть зробивши якісний протез чи хорошу операцію, людина, яка зазнала комбаттравм, потребує психологічної реабілітації. Центр ментального здоров’я – це серцевина, яка критично важлива та має працювати. Велика подяка Львівському ІТ Кластеру за те, що вони не просто долучаються, а й дають реальні «живі» гроші». UNBROKEN - це велика екостистема, яку ми будуємо спільно», зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

У Центрі люди зможуть відвідувати індивідуальні консультації, проходити групову терапію та отримувати комплексну допомогу різного рівня. Потрапити на прийом можна буде як за скеруванням від сімейного лікаря на безкоштовній основі, так і платно за особистим записом. Вартість платного прийому буде нижчою за аналогічні послуги в приватних клініках.

«У час війни ІТ-галузь не стоїть осторонь і завжди активно долучається до проєктів, які допомагають не лише Збройним силам України, Повітряному командуванню «Захід» та Національній поліції, а й цивільному населенню. Ми розуміємо, наскільки важливою сьогодні є психологічна підтримка. Ментальне здоров’я теж важливе на шляху до приближення нашої перемоги. Адже для продовження нашої боротьби нам потрібно дуже багато внутрішніх ресурсів та психологічної стійкості. Центр ментального здоров’я якраз стане тим місцем, де можна знайти розраду, підтримку та розуміння», - зазначає Степан Веселовський, СЕО Львівського ІТ Кластеру.

«Коли ми почули про mental health центр, то зрозуміли, що в Україні ця галузь дещо недооцінена. Тобто якщо є фізична травма, то всі розуміють і бачать, але для того, щоби люди далі могли нормально бути включенні в процес життя, економіки і так далі, надзвичайно важливо дбати і про ментальне здоров’я.

Оскільки ми – американська компанія, де, відповідно, питання mental health центру є на рівні з абсолютно іншими видами терапії, то для нас не було питанням, чи ми долучаємось до цього проєкту – ми вирішили, що це потрібно запускати якнайшвидше», розповіла Надія Семен, директорка з міжнародного розвитку бізнесу компанії JustAnswer.

Свою роботу Центр розпочне у вересні 2022 року і працюватиме на постійній основі як частина великої ініціативи будівництва Національного реабілітаційного центру «Незламні».

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news