logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
2 ...

Зеленський: Потенціал України потрібен Тримор’ю (ВІДЕО)

20-06-2022 17:361413

Зеленський: Потенціал України потрібен Тримор’ю (ВІДЕО)
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський взяв участь онлайн у саміті Ініціативи трьох морів та висунув низку пропозицій по співпраці з країнами ініціативи.

 

Зеленський виступив зі зверненням.

«Розпочну своє звернення одразу з головного, зважаючи на наш дорогоцінний час. Почну одразу з того, що ми пропонуємо. Перше – Україна має бути учасницею Ініціативи трьох морів. Це неправильно, що наша держава залишилася за межами Ініціативи. Ми маємо знайти формат, у якому змогли б реалізувати приєднання», – зазначив він

«Достатньо лише одного погляду на географічну мапу нашого регіону, щоб зрозуміти, що тільки з Україною всі наші країни можуть реалізувати увесь свій потенціал. Економічний, інфраструктурний, потенціал соціальних зв'язків між нашими країнами, між нашими людьми та історичної основи життя в нашому регіоні. З урахуванням цього моя друга пропозиція – посилити трактування співпраці в межах Триморʼя», – додав Зеленський. 

За його словами, постачання зброї для України, постачання пального, збереження життєво важливих транспортних потоків, зелені коридори для експорту українського продовольства, міграція людей – все це працює через територію держав – учасниць цієї Ініціативи. 

«І так само Тримор’ю судилося стати ефективним тилом для будь-якої країни нашого регіону, якщо і їй також – не дай Боже, звісно – загрожуватиме Росія. Коли приходить ворог, усе має значення: дороги, залізниця, порти, енергосистема, швидкість на кордонах, навіть звичка працювати разом», – зазначив Зеленський. 

«Зараз у нас із вами є такий історичний шанс. Але зможемо його використати, тільки якщо працюватимемо спільно, разом. Потенціал України потрібен Тримор’ю. Ми готові. Ми цього хочемо», – додав він.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news