logo
19/04
18/04
17/04
2 ...

Підрядник «нажився» на реконструкції території Собору св. Юра на понад 2 млн грн (ФОТО)

22-06-2022 11:29834

Підрядник «нажився» на реконструкції території Собору св. Юра на понад 2 млн грн (ФОТО)
Фото: Поліція Львівської області

На Львівщині правоохоронці повідомили  директору ТзОВ, яке здійснювало реконструкцію території Собору св. Юра, про підозру у заволодінні коштами в особливо великих розмірах.

Про це повідомляють Львівська обласна прокуратура та національна поліція Львівщини.

За даними слідства, між Управлінням капітального будівництва Львівської облдержадміністрації та очолюваним підозрюваним товариством було укладено договір на впорядкування території обходу навколо Собору Святого Юра комплексу пам`ятки архітектури національного значення XVII ст. 

Так, директор ТзОВ-підрядника, 43-річний львів’янин, під час проведення реставраційних робіт та впорядкування території комплексу пам’ятки архітектури національного значення вніс у документи бухгалтерського обліку завідомо неправдиві відомості щодо вартості виконаних будівельних робіт, а також використаних матеріалів.

«Фігурант використав службове становище для заволодіння грошовими коштами у вигляді частини вартості послуг за роботи, які в дійсності не виконувались, проте їх виконання передбачено проектно-кошторисною документацією до договору, а також за використані матеріали, які непередбачені локальним кошторисом.  Він склав службові документи, які містять недостовірні відомості, завищивши об’єми та вартість виконаних будівельних робіт під час виконання підприємством будівельних робіт та використання будівельних матеріалів по об’єкту», – повідомили у прокуратурі

Внаслідок таких дій бюджету завдано понад 2 млн грн збитків.

За рішенням суду підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді застави та накладено арешт на його майно.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції Львівської області.

«Наші гроші. Львів» з’ясували, що це підприємство «Турист», з яким минулоріч Управління капітального будівництва Львівської ОДА підписало договір вартістю 10,66 млн грн. Як тоді наголошували у матеріалі, підрядником стала компанія, яка неодноразово імітувала конкуренцію на відкритих торгах, а її власник та директор був обвинуваченим в іншій справі про розкрадання коштів.

 

Власником і директором ТОВ «Підприємство «Турист» є Володимир Смалюх. Він є обвинуваченим ще в одній справі щодо привласнення державних коштів. Смалюха обвинувачують у заволодінні бюджетними грошима під час реконструкції очисних споруд для «Дрогобичводоканалу» у 2018 році. Справа триває досі, остання ухвала датована травнем цього року, суд призначив повторну  будівельно-технічну експертизу.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news