logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

Росіянка за $1000 обіцяла допомогти виїхати з України військовозобов’язаному мешканцю Львівщини

22-06-2022 12:24619

Росіянка за $1000 обіцяла допомогти виїхати з України військовозобов’язаному мешканцю Львівщини
Фото: Львівська обласна прокуратура

У Львові затримали громадянку росії, яка надавала чоловікам призовного віку фіктивні документи про їх непридатність до військової служби.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, жінка пообіцяли переправити військовозобов’язаного мешканця Львівщини через державний кордон України та надати йому військово-облікові документи про непридатність до військової служби за станом здоров’я. Ця послуга коштувала 1000 доларів США. 

«21 червня жінку затримали оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі обласної поліції під час отримання 500 доларів США «авансу». Ще стільки ж отримала б після успішного перетину чоловіком кордону. Для цього організаторка «схеми» повинна була надати йому фіктивні документи про непридатність до військової служби», – повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

Правоохоронці затримали фігурантку в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі  Слідчого Управління ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР НП України.

За незаконне переправлення осіб через державний кордон України може загрожувати від семи до дев'яти років позбавлення волі.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news