logo
17/04
16/04
15/04
12/04
2 ...

Херсонський канал «ВТВ+» пішов на співпрацю з окупантами – Нацрада

27-06-2022 17:11860

Херсонський канал «ВТВ+» пішов на співпрацю з окупантами – Нацрада

Національна рада України з питань телебачення і радімовлення уже фіксувала прояви колабораціонізму з боку «ВТВ+» з російськими загарбниками.

Про це йдеться у повідомленні Нацради.  

Зокрема, ще у квітні телеканал почав транслювати програм за участі зрадника України Володимира Сальдо. Регулятор уже поінформував про виявлені факти Службу безпеки України. 

Після виконання всіх моніторингових процедур Національна рада надасть інформацію РНБО з метою накладання санкцій на ліцензіата відповідно до закону. 

Регулятор нагадує, що телеканал «ВТВ+» удався до співпраці з окупантами і колабораціоністами, а відтак, використовує свої програми для поширення пропаганди, маніпулятивної і неправдивої інформації. 

Національна рада вкотре наголошує, що жодне українське медіа не має бути використане проти своєї держави. Український медіарегулятор фіксує всі спроби колабораціонізму в інформаційному просторі та закликає жителів тимчасово окупованих територій критично ставитися до контенту таких телеканалів, не вірити поширюваній ними інформації, за допомогою якої вони намагатимуться дискредитувати українську владу і послабити нашу боротьбу з окупантом. 

Національна рада також закликає ліцензіатів, які опинилися на тимчасово окупованих територіях, негайно інформувати регулятора про випадки тиску або захоплення редакцій, обладнання, передавачів, про будь-які критичні й примусові дії щодо персоналу компаній. 

Ще раз звертаємося до Парламенту і наголошуємо, що особливо у воєнний час регулятор потребує нових механізмів, які дають змогу швидко реагувати на подібні випадки. Зокрема, необхідно надати можливість Національній раді анульовувати ліцензії компаній-колаборантів за власним рішенням із проведенням спрощеної процедури перевірки. 

Leopolis.news