logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Лідери G7 пообіцяли безстрокову підтримку України

27-06-2022 16:491026

Лідери G7 пообіцяли безстрокову підтримку України
Фото: dw.com

Лідери країн Групи семи за підсумками саміту в Німеччині оголосили, що готові надавати Україні фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку стільки, скільки буде потрібно.

Про це йдеться у їхній спільній заяві, пише «Європейська правда».

«Ми прагнемо допомагати Україні підтримувати свій суверенітет і територіальну цілісність, захищати себе та обирати власне майбутнє. Україна має вирішувати про майбутнє мирне врегулювання, вільне від зовнішнього тиску чи впливу», - йдеться у заяві.

Лідери наголосили, що країни G7 продовжимо координувати зусилля для задоволення нагальних потреб України у військовій та оборонній техніці.

«Ми також продовжимо надавати Україні матеріальну, навчальну та матеріально-технічну, розвідувальну та економічну підтримку для розбудови її збройних сил», - йдеться у заяві.

Відзначається, що Україну продовжать підтримувати в захисті її мереж від кіберінцидентів та у сферах енергетичної безпеки ядерних матеріалів та об’єктів, екології та водокористування.

 

«З метою життєздатного післявоєнного мирного врегулювання ми готові досягти домовленостей разом із зацікавленими країнами та установами та Україною щодо стійких зобов’язань у сфері безпеки, щоб допомогти Україні захистити себе, забезпечити її вільне та демократичне майбутнє та стримувати майбутню російську агресію», - йдеться у заяві.

У саміті G7 взяв участь президент Володимир Зеленський, який у відеозверненні подякував за вже надану підтримку та розповів про кроки, яких очікує у майбутньому.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news