logo
29/03
2 ...

У Франковому університеті пройде англомовна школа «Аrtificial intelligence technology: summer school 2022»

27-06-2022 20:291243

У Франковому університеті пройде англомовна школа «Аrtificial intelligence technology: summer school 2022»
Фото: ЛНУ ім. І. Франка

Впродовж двох тижнів у Львівському національному університеті імені Івана Франка триватиме англомовна школа «Аrtificial intelligence technology: summer school 2022».

Про це повідомляють у пресслужбі університету.

Впродовж двох тижнів, з 27 червня по 8 липня, на студентів Львівського університету та багатьох інших ЗВО України та Європи чекає надзвичайно пізнавальний нетворкінг із провідними фахівцями ІТ-компаній та іноземними експертами - традиційна міжнародна англомовна школа штучного інтелекту «Аrtificial intelligence technology: summer school 2022». Це 40 лекцій та воркшопів, 34 фахівці, близько 20 партнерів з ІТ-сфери, агенцій, фондів, ІТ Кластера, та багато інших цікавинок, які відвідають понад 400 зареєстрованих студентів. Цьогоріч у програмі школи розглядатимуться теми, пов'язані з технологіями Python, машинного та глибинного навчання, мобільної розробки для iOS, Android тощо. А фахівці, крім теоретичної частини, підготували ще й цікаві воркшопи для всіх учасників.

Сьогодні, 27 червня, відбулося відкриття школи, де присутніх привітали партнери та приятелі університету. З вітальним словом до учасників звернувся  проректор з науково-педагогічної роботи та інформатизації Віталій Кухарський який ознайомив присутніх із програмою курсу та напрацюваннями університету у галузі штучного інтелекту. Церемонію відкриття супроводжували теплі слова та побажання від заступника голови Львівської облдержадміністрації Олександра Кулепіна, керівника університетських програм  ІТ-компанії “EPAM” Дениса Гриньова, Голови наглядової ради Львівського університету та члена ради директорів компанії “SoftServe” Тарас Кицмея, Голови наглядової ради компанії “ELEKS” Володимира Складанівського, молодшого віце-президента з інжинірингу компанії “GlobalLogic” Ігоря Костіва, керівника освітнього напрямку “Львівського ІТ Кластеру” Юлії Цимбали. Від імені організаторів школи виступила керівниця Центру маркетингу та розвитку ЛНУ ім. І. Франка, доцент кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи Ольга Осередчук, яка подякувала всім партнерам, спікерам та фахівцям з різних куточків світу, які у такий непростий час все-таки виявили бажання долучатися до освіти молоді та розвивати таку цікаву й перспективну галузь.

До організації Аrtificial intelligence technology: summer school 2022 вже вкотре доєднуються викладачі Байройтського університету (Німеччина), співзасновники NeuroForge GmbH: Jonas Szalanczi та Martin Braun, а цього року проєкт підтримало Представництво Інституту міжнародної освіти - Програма імені Фулбрайта в Україні. Особливістю цьогорічної школи є також те, що серед понад 400 студентів є здобувачі освіти іноземних навчальних закладів, а це підтверджує міжнародний рівень нашої школи.  

В рамках організації проєкту ми традиційно співпрацюємо з різними ІТ-компаніями, які допомагають і на етапі складання програми, і надають своїх фахівців для роботи максимально прикладної роботи школи. Цьогоріч генеральним партнером стала компанія EPAM, офіційними - GlobalLogic, Grammarly, SoftServe, а також на умовах партнерства з нами співпрацюють N-iX,  Eleks, Folderly, Squad, Star. Варто додати, що проєкт реалізовуємо за участі та сприяння BAYHOST, KindGeek, Lviv IT Cluster, Fulbright Ukraine,  Avenga, Vakoms та AMCBRIDGE.

Хочемо подякувати усім спікерам, партнерам та ІТ-компаніям, які постійно підтримують інноваційні починання Львівського університету й долучаються до розвитку української ІТ-освіти та віримо, що ці два тижні у школі стануть добрим стартом для майбутньої кар’єри наших студентів.

Також, хочемо наголосити, що при Львівському університеті функціонує лабораторія штучного інтелекту, на базі якої нещодавно створено “AIT Research & Learning HUB” у співпраці із Львівською обласною державною адміністрацією та за сприяння компанії “ELEKS”: це простір, який обладнаний потрібними технічними засобами для проведення заходів та досліджень, спрямованих на розвиток нових освітніх програм в галузі ТШІ, залучення студентів до створення нових проєктів та їх практичної реалізації, формування співпраці між ЗВО та ІТ-компаніями. Віримо, що зовсім незабаром університет вийде на офлайн-навчання і студенти матимуть змогу реалізовувати свої професійні амбіції в стінах нашої лабораторії. Власне, продовженням цієї ініціативи і є “Аrtificial intelligence technology: summer school 2022”.

Детальніше за новинами “Аrtificial intelligence technology: summer school 2022” слідкуйте на нашому сайті http://ai.lnu.edu.ua/ та у соціальних мережах університету в Instagram https://www.instagram.com/lviv_university/ 

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news