logo
18/04
2 ...

Заклади освіти Яворівщини готують до очного навчання та облаштовують укриття

28-06-2022 11:59829

Заклади освіти Яворівщини готують до очного навчання та облаштовують укриття

Основне завдання у керівників закладів освіти Львівщини — створити безпечні умови для навчання та виховання здобувачів освіти у 2022-2023 навчальному році.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

На виконання доручення департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації захисні споруди цивільного захисту закладів освіти мають привести у готовність до використання за призначенням.

У разі відсутності укриттів у територіальних громадах Яворівського району створили оглядові комісії з огляду (оцінки) будівель (приміщень, споруд), щоб визначити можливості їх використання якнайпростіших укриттів для здобувачів освіти та працівників, у тому числі для осіб з особливими освітніми потребами.

Мета комісій – організація роботи до початку нового навчального року з дообладнання та/ або використання підвальних, цокольних, перших поверхів, інших приміщень як найпростіші укриття для працівників та здобувачів освіти.

А повністю завершити облаштування укриттів у закладах освіти району мають до кінця липня.

Зазначимо, на Яворівщині функціонує 98 закладів загальної середньої освіти. Станом на сьогодні 36 заклади Яворівського районі забезпечені захисними спорудами і мають усі шанси розпочати навчальний рік 2022-2023 в очному режимі.

З 36 закладів дошкільної освіти 11 мають найпростіші укриття. Решта заклади зможуть розпочати повноцінний навчальний процес за умови вирішення питання з укриттями.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news