logo
20/04
19/04
2 ...

Міноборони замовить десятки додаткових безпілотників «Байрактар» – Резніков

28-06-2022 18:191190

Міноборони замовить десятки додаткових безпілотників «Байрактар» – Резніков
Фото: baykartech.com

Міноборони України замовило у турецької компанії Baykar ще десятки ударних безпілотників «Байрактар».

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

Він також нагадав, що компанія уже вдруге передає байрактари абсолютно безкоштовно.  

«Місяць тому наші великі друзі - литовці за підтримки Міністерства оборони Литви зібрали кошти на беспілотник для українських військових, але Baykar Makina вирішила віддати БПЛА безоплатно! І ось, буквально за два дні наші громадяни по всьому світу і волонтери зібрали необхідні (навіть більше!) для придбання трьох БПЛА кошти. Далі Міноборони мало було законтрактувати цю «покупку».

Але компанія Baykar Makina єдина у прагненні Українського народу до перемоги і вирішила зробити добрий подарунок до Дня Конституції України - три «пташки» для наших Збройних Сил. Тож, всі кошти, які були зібрані волонтерами, можуть бути використані ними на інші корисні і важливі речі», – зазначив Резніков.  

За його словами, плани України щодо придбання байрактарів масштабні.  

«Тільки з 24 лютого Міноборони поставило на озброєння наших військових до півсотні «літачків». Ще кілька вже законтрактовані та оплачені МОУ і ми очікуємо їх вже у липні. Ми також отримали новий запит від командування Збройних Сил України і, таким чином, на найближчу перспективу майже всі потужності заводу Baykar Makina будуть зосереджені на забезпеченні потреб ЗСУ. Мова йде про замовлення ще десятків беспілотників», – зазначив міністр.  

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news