logo
28/03
27/03
2 ...

Катували, розстріляли та підірвали будівлю із загиблими українцями: СБУ встановила особи воєнних злочинців рф

28-06-2022 19:29612

Катували, розстріляли та підірвали будівлю із загиблими українцями: СБУ встановила особи воєнних злочинців рф
Фото: СБУ

Служба безпеки України встановила особи ще двох командирів російської армії, які віддали наказ жорстоко катувати та розстріляти п’ятьох цивільних мешканців Київської області.

Про це повідомляє СБУ.

«Це командир батальйону майор Максим Краснощоков та заступник командира роти майор Олександр Васильєв.  Вони керували діями мотострілецьких підрозділів ворога під час тимчасової окупації села Перемога на Київщині», - йдеться у повідомленні. 

Російські окупанти силоміць утримували місцевих мешканців в одному з приміщень і катували їх.

«Обидва командири особисто допитували українців і намагалися вибити інформацію про військових ЗСУ, правоохоронців та учасників Тероборони. Зрештою, вони віддали підлеглим наказ: розстріляти людей з автоматів прямо на місці катування і підірвати будівлю з тілами, щоб приховати воєнний злочин», - зазначили в СБУ.

Наразі майорам Краснощокову та Васильєву – військовослужбовцям 15-ої окремої мотострілецької бригади 2-ої гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу рф – оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 та ч.2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

СБУ продовжує встановлювати особи кожного, хто вчинив воєнні злочини в Україні. Безкарним не залишиться жоден окупант! 

Підготувала Анастасія Андрійчук,   Leopolis.news