logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

На Львівщині відкрили майже 20 справ за незаконне одержання прибутку від гумдопомоги – ОВА

28-06-2022 21:49594

На Львівщині відкрили майже 20 справ за незаконне одержання прибутку від гумдопомоги – ОВА
Фото: loda.gov.ua

З 24 лютого слідче управління Головного управління Нацполіції Львівської області зареєструвало і здійснило досудове розслідування по 27 кримінальним провадженням.

 

Як розповів перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик левова частка з них, а саме 19, це кримінальні впровадження за незаконне одержання прибутку від використання гуманітарної допомоги. Інші – це розтрата, шахрайство чи підроблення документів, інформує пресслужба ЛОВА. 

По 3-х впровадженнях встановлені особи, їм оголошені підозри і найближчим часом впровадження будуть скеровані до суду.

«Так необхідна, як для внутрішньо переміщених осіб, так і для фронту допомога повинна надходити до свого потребуючого кінцевого одержувача, а не осідати в нечистих на руку осіб, які здійснюють ті чи інші операції під виглядом цілей гуманітарної допомоги», - наголосив Андрій Годик.

Він додав, що між Держприкордонслужбою, Службою безпеки України, Національною поліцією та Львівською ОВА відбувається постійний обмін інформацією щодо тих осіб і організацій, які підозрюються або вчиняли правопорушення в частині незаконного перетину кордону військовослужбовцями чи військовозобов’язаними особами, а також незаконного ввезення і використання гуманітарної допомоги. 

Leopolis.news