logo
28/03
2 ...

Львів сьогодні проведе в останню путь двох загиблих на війні Героїв

30-06-2022 08:181165

Львів сьогодні проведе в останню путь двох загиблих на війні Героїв
Фото: пресслужба Львівської міської ради

Сьогодні, 30 червня, Львів попрощається з Героями Едуардом Керімовим та Михайлом Міхеєвим, які загинули у боротьбі з російськими окупантами.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

О 15.00 розпочнеться Чин похорону у Гарнізонному храмі, о 15.30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Опісля похоронна процесія попрямує до Личаківського кладовища.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

На будівлях вздовж маршруту колони вивісять синьо-жовті прапори з жалобною стрічкою.

Едуард Керімов (16.01.1977-25.06.2022) Львів’янин. Навчався у ліцеї №21. У шкільні роки захоплювався дзюдо та співав у Львівській національній академічній чоловічій хоровій капелі «Дударик». У 2019 році вступив до лав Збройних Сил України, паралельно здобуваючи освіту в коледжі.

Із початком повномасштабного вторгнення росії став на захист Батьківщини. Незважаючи на отримане у березні поранення, після лікування одразу повернувся на фронт. Проходив військову службу у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Едуарда Керімова залишилися дружина та 10-літній син.

Михайло Міхеєв (21.05.1997-26.06.2022) Львів’янин. Навчався у середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №50 міста Львова, згодом – у Державному навчальному закладі «Міжрегіональне вище професійне училище зв’язку міста Львова». У 2017 році вступив до Національного університету «Львівська політехніка».

Проходив військове навчання у 169-му навчальному центрі «Десна» імені князя Ярослава Мудрого, опісля служив у складі 540-го зенітного ракетного Львівського полку імені гетьмана Івана Виговського. У січні 2020 році здійснив свою мрію та вступив на військову службу до лав 80-ї окремої десантно-штурмової бригади десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Із початком повномасштабного вторгнення росії захищав Батьківщину на території Донецької області.

У Михайла Міхеєва залишилися мама, бабуся та наречена.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news