logo
29/03
2 ...

Розкрадання військової гуманітарки на Львівщині: основному фігуранту оголосили підозру

30-06-2022 17:08938

Розкрадання військової гуманітарки на Львівщині: основному фігуранту оголосили підозру
Фото: Нацполіції

СБУ викрила та повідомила про підозру основному фігуранту організованого злочинного угрупування, який курував масштабну схему розкрадання військової гуманітарної допомоги на Львівщині.

Як інформує управління СБ України у Львівській області, зловмисником виявився 43-річний мешканець регіону. Саме він «вирішував» усі питання аби злочинне угрупування отримувало дозвільні документи від військових частин для безперешкодного перевезення амуніції через кордон. 

А згодом, замість передачі гумдопомоги на потреби ЗСУ, зловмисники продавали бронежилети отримуючи прибуток для власного збагачення.  

Усім фігурантам схеми (у тому числі двом учасникам, яких викрили раніше) оголошено про підозру у вчиненні злочину за ч.3 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб) та ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії. 

Як повідомляли, 6 червня 2022 року спецслужба викрила одного з виконавців вказаної протиправної схеми. Зловмисника було затримано на гарячому під час продажу партії бронежилетів.

Розкрадання гуманітарки для військових: Епіцентр вилучає з продажу продукцію ТОВ «Група Венето»

 

15 червня 2022 року викрито та повідомлено про підозру одному з організаторів схеми. Зловмисником виявився 42-річний керівник одного з рекламних холдингів України.

Викриття проводили оперативники СБУ спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

Також повідомляємо, що триває останній етап проведення експертиз вилученої амуніції, для подальшої передачі на потреби ЗСУ. 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news