США нададуть Україні комплекси ППО «NASAMS» – Резніков

http://leopolis.news/post/67000/ssha-nadadut-ukrani-kompleksy-ppo-nasams--reznikov-

03/07/2022

«Дякую президенту Джо Байдену і моєму колезі Ллойду Остіну за ще один важливий крок на підтримку України: рішення про постачання NASAMS для української армії. Це збільшує наші можливості щодо захисту землі та неба.

Перемога України у війні проти терористичної держави гарантуватиме глобальну безпеку на довгі роки, – написав Олексій Резніков. 

NASAMS – норвезька мобільна батарея зенітних ракет протиповітряної оборони середньої дальності. НЗРК став першою наземною системою, де були використані ракети AIM-120 AMRAAM (Advanced Medium Range Air-to-Air Missile — «вдосконалена ракета повітря — повітря середньої дальності») та перша на Заході ракетна система з локаторним наведенням. Літери SL в абревіатурі SL-AMRAAM означають Surfaced Launched — запущені з землі.

NASAMS — ЗРК середньої дальності. Основне призначення – знищення повітряних об'єктів супротивника на середніх та малих висотах за будь-яких метеорологічних умов. Розробка норвезької компанії «Norwegian Kongsberg» і американської «Raytheon». Він створювався для заміни ЗРК «Hawk», що стоїть на озброєнні норвезьких ЗС.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news