Львівська обласна бібліотека для дітей отримала сучасну комп’ютерну техніку

http://leopolis.news/post/67062/lvivska-oblasna-biblioteka-dlya-ditey-otrymala-suchasnu-kompyuternu-tehniku

04/07/2022

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

На базі бібліотеки діє низка навчальних курсів з програмування, 3D-моделювання та медіаграмотності. Скерована комп’ютерна техніка послужить в тому числі і для нового проєкту «Літній ІТ CAMP», який сьогодні презентували. Проєкт створений з метою популяризації ІТ-освіти, розвитку навичок програмування та підтримки дітей, які під час воєнних дій вимушено переїхали на Львівщину.

Проєкт буде реалізований на базі студії розумного школяра «Lev-IT», що успішно діє у бібліотеці протягом 5 років.

«ІТ навички є надзвичайно важливими у сучасному світі і важливо розпочинати знайомство з технікою з дитинства, коли є жага і бажання вивчати та опановувати щось нове. У нашій області є багато дітей, які змушені були переселитися і через війну втратили доступ до онлайн навчання. Ми надзвичайно вдячні нашим французьким партнерам, які надали комп'ютерну техніку та усе необхідне приладдя. Впевнений, що це допоможе дітям не лише проводити своє дозвілля у цифровому світі, але й вивчати нове у проєкті «Літній ІТ CAMP», - сказав заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Олександр Кулепін.

Як розповіла директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА Ірина Гаврилюк, Львівська обласна бібліотека для дітей - це приклад бібліотеки, яка йде в ногу з часом  і задовольняє потреби сучасного читача. Те, якою сьогодні є Львівська обласна бібліотека для дітей – заслуга фахового керівництва та професійних працівників, які справді люблять свою роботу. А ще бібліотека для дітей вже кілька років як є цифровим хабом. І щоб відповідати цьому статусу та реагувати на виклики цифрового світу, завжди є потреба у новій сучасній техніці. 

Львівська обласна бібліотека для дітей входить в мережу партнерських хабів цифрової освіти Міністерства цифрової трансформації України. Хаби цифрової освіти — це місця, куди може завітати кожен громадянин, безкоштовно отримати доступ до сайту Дія.Цифрова освіта та пройти навчання з цифрової грамотності.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news