logo
19/04
18/04
2 ...

Козівська громада отримає майже 4 млн грн субвенції для виплати зарплати освітянам

04-07-2022 18:321123

Козівська громада отримає майже 4 млн грн субвенції для виплати зарплати освітянам
Фото: radiosvoboda.org

Розмір субвенції складає понад 3,6 млн грн. Через розгалужену мережу освітніх закладів Козівської територіальної громади, в її бюджеті недостатньо коштів освітньої субвенції для виплати заробітної плати в повному обсязі.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

З метою недопущення заборгованості з виплати заробітної плати  та фінансування вже в червні поточного року Міністерство фінансів за поданням облвійськадміністрації надало освітню субвенцію згаданій територіальній громаді у розмірі 3,6 млн грн.

Як пояснив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко, перед територіальною громадою найближчим часом стоять складні питання для вирішення. Насамперед необхідно впорядкувати мережу закладів освіти та забезпечити ефективне використання наявного фінансового ресурсу освітньої галузі.

«Варто зазначити, що лише з упорядкованою мережею, яка відповідатиме фінансовому ресурсу, громада не нестиме додаткове фінансове навантаження для своєчасної виплати заробітної плати педагогічним працівникам і матиме можливість вільні кошти скеровувати на розвиток своєї громади», – зазначив Іван Собко.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news