У Львові розпочав роботу проєкт кризової допомоги дітям з труднощами розвитку

http://leopolis.news/post/67141/u-lvovi-rozpochav-robotu-proekt-kryzovo-dopomogy-dityam-z-trudnoshchamy-rozvytku

05/07/2022

Лише за місяць реалізації проєкту у Львівській області у «Джерелі» проконсультували понад 220 дітей з труднощами розвитку та родин, і взяли під опіку 74 дитини, які потребують більше допомоги чи спеціальних послуг, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Проєкт діє в 7 областях України: Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Чернівецькій. У кожній області команди фахівців щодня зустрічаються з батьками дітей з інвалідністю, в тому числі із внутрішньо переміщеними, також відвідують інтернатні заклади, особливо ті,  куди евакуювали дітей з інвалідністю або труднощами розвитку. Сім’ї з дітьми з інвалідністю або з особливими освітніми потребами, стан яких погіршився через війну або які через війну тимчасово проживають у Львові чи Львівській області, можуть також самостійно звернутися до спеціалістів проєкту аби отримати фаховий супровід дитини чи  необхідну консультацію. 

«Упродовж останнього тижня у Львові команда фахівців з корекційними заняттями відвідала модульне містечко на Сихові, де тимчасово проживають вимушені переселенці, спеціальну школу-інтернат №100. Також ми були в церкві Христа Спасителя на вул. Варшавській. Маємо під опікою родину, яка там проживає з Краматорська. Це двоє неповнолітніх дівчат – Юля і Катруся з тіткою, яка стала їхньою опікункою. Їхня сім'я попала під обстріл на вокзалі, мама, на жаль, загинула, дівчатка отримали осколкові поранення. Ми їх консультуємо в оформлені інвалідності, намалювали дорожню карту для оформлення соціальної допомоги. Фахівець з фізичної реабілітації консультує щодо зменшення болів м’язів спини, також родина потребує гуманітарної допомоги, шукаємо різні можливості їх підтримати та допомогти», - розповіли в установі.

Окрім того, спеціалісти розроблятимуть та поширюватимуть важливі матеріали щодо розвитку безбар’єрності та підтримки дітей з інвалідністю у приймаючих громадах, навчатимуть соціальних працівників та інших професіоналів громад практичним аспектам допомоги дітям з порушеннями розвитку.

Проєкт функціонує в межах «СПІЛЬНО» – програми реагування на війну Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), покликаної об’єднати зусилля з урядом, місцевими органами влади, громадським сектором та бізнес-партнерами, щоби надати мультисекторальну допомогу сім’ям із дітьми.

Щоб отримати допомогу, можна звертатись за адресою: Львівський міський центр реабілітації «Джерело», м. Львів,  пр. Червоної Калини 86а, тел. 067 820 59 50.

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news