logo
28/03
2 ...

На факультеті культури і мистецтв Франкового вишу відбулися творчі конкурси (ФОТО)

05-07-2022 21:25937

На факультеті культури і мистецтв Франкового вишу відбулися творчі конкурси (ФОТО)
Фото: пресцентр ЛНУ ім. І. Франка

Упродовж 4-5 липня 2022 року відбулися творчі конкурси для вступників на освітні програми (ОП) факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка.

Йдеться про освітні програми «024 Хореографія», «025 Музичне мистецтво (Хорове диригування)», «026 Сценічне мистецтво (Акторське мистецтво драматичного театру)» та «026 Сценічне мистецтво (Театрознавство)», інформує пресцентр університету.

Творчий конкурс для вступу на ОП «024 Хореографія»  передбачав перевірку даних, володіння хореографічною технікою, музичні здібності (відчуття ритму, слухові навики), ступінь акторської майстерності, здатність до хореографічного втілення художнього образу. Окрім того, вступники повинні були представити практичне виконання уроку класичного танцю на представлені викладачем комбінації, а  також продемонструвати виконання власного танцювального та хореографічного етюдів.

Цьогоріч абітурієнти вперше мають можливість вступати на нову освітню програму «025 Музичне мистецтво (Хорове диригування)». В рамках освітньої програми здійснюватимуть підготовку висококваліфікованих фахівців, які володіють навичками диригентської, вокально-хорової та педагогічної діяльності у сфері музичного мистецтва. Усі охочі навчатися на цій освітній програмі, проходили творчий конкурс, який передбачав диригування 1 твору та виконання 1 твору на музичному інструменті, виконання пісні (а саpреllа або зі супроводом) та перевірку теоретичних знань і рівня розвитку різних видів музичного слуху.

Натомість творчий конкурс для вступників на ОП «026 Сценічне мистецтво (Акторське мистецтво драматичного театру)» передбачав дещо більше елементів. Так, вступник повинен був продемонструвати художнє виконання літературних творів (уривок з прозового твору, вірш, байка, монолог з п’єси – усе за вибором абітурієнта). Окрім того, здійснювалась перевірка музично-ритмічних даних (виконання народної пісні, народного танцю, етюду на психофізичну дію без слів – за вибором абітурієнта).

Дещо відрізнялося проведення творчого конкурсу для охочих навчатися за ОП «026 Сценічне мистецтво (Театрознавство)». Конкурс проводили в один етап, що передбачав написання самостійної творчої роботи на основі інтерв’ю із театральним митцем (актором, режисером), яке відбувається в аудиторії у день іспиту. Упродовж години спілкування абітурієнти намагалися скласти для себе якнайповніше та якнайвиразніше уявлення про творчу особистість, її світогляд, деталі біографії. Завдання вступника – написати письмову роботу довільного жанру (інтерв’ю, есе, статтю тощо), в якій необхідно виявити розуміння та знання мистецтва театру, здатність розкривати особливості індивідуальності митця, точно фіксувати та відтворювати інформацію.

За підсумками проходження творчого конкурсу кожен абітурієнт зміг набрати максимальну кількість балів – 200. Нарахування проводять у діапазоні від 100 до 200 балів. Водночас, якщо за підсумками оцінювання творчого конкурсу абітурієнт набрав менше 130 балів, його не допускають до участі в конкурсному відборі для зарахування на навчання.

Leopolis.news