logo
18/04
17/04
2 ...

Відбудова Маріуполя коштуватиме понад $14 млрд – мер Вадим Бойченко

06-07-2022 13:41438

Відбудова Маріуполя коштуватиме понад $14 млрд – мер Вадим Бойченко
Фото: t.me/mariupolrada

Експерти попередньо оцінюють вартість відновлення інфраструктури Маріуполя у понад 14 млрд доларів для проживання там 220 тисяч людей. 

Остаточна цифра буде названа після оцінки зруйнованих будинків після деокупації, повідомляє Маріупольська міська рада.

За словами міського голови Маріуполя Вадима Бойченка, через війну у місті знищено чи пошкоджено 1356 багатоповерхових будинків. Також розбомблено 40% приватних будинків. Більшість з них не підлягають реконструкції. Тому у планах – будівництво нових об’єктів.

Про готовність допомагати у відбудові Маріуполя вже заявив Європейський інвестиційний банк та великий український бізнес.

«Співпрацюємо з різними експертами з міст, які були зруйновані під час Другої світової війни. Це Гданськ, Варшава, Дрезден, Роттердам. Вивчаємо їх досвід відбудови. Сподіваємося, що у «плані Маршала» для всієї країни буде окремий розділ для Маріуполя. Дякую Президенту України Володимиру Зеленському, Президенту Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн та ЄІБ за постійну увагу до нашого міста. Вірю, спільно ми відродимо Маріуполь та зробимо його ще кращим», - резюмував Вадим Бойченко.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news