logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
21/03
20/03
2 ...

У Львові пройде фінал баскетбольної Суперліги 3x3

08-05-2019 21:522129

У Львові пройде фінал баскетбольної Суперліги 3x3

Фото: Укрінформ

11 та 12 травня у Львові відбудеться історична подія львівського баскетболу – грандіозний фінал з гри 3х3 серед найкращих команд української Суперліги.

Про це повідомляють організатори.

У змаганнях жінок за найвищі місця на п’єдесталі пошани змагатимуться і баскетболістки СБК «Львів». В рамках грандіозного всеукраїнського фіналу з баскетболу 3х3 відбудуться також і змагання серед аматорів та дітей. Фінали цих змагань та усе баскетбольне дійство відбудеться у приміщенні СТРЦ «Спартак» (вул. Мазепи 1б). Масштабна баскетбольна подія відбудеться за підтримки Львівської міської ради та СТРЦ «Спартак». Організатори івенту – Федерація баскетболу України та Львівська міська федерація баскетболу. Під час дійства глядачі також стануть свідками насиченої шоу-програми: виступів черлідерів «Львівські Янголи», конкурсів для глядачів та яскравими данк-шоу від команди «Герої Майданчиків».

«Львів – привабливе туристичне місто, - бере слово Роман Іванців, президент обласної федерації баскетболу. – Зважаючи на це, чимало відомих спортсменів з радістю до нас приїжджають. Львів був дуже близьким до того, що приймати «Фінал Чотирьох» Кубка України серед жіночих команд, однак через проблеми з залом змагання перенесли у Київ.

Звісно, нам приємно приймати суперфінал Суперліги з баскетболу 3х3, тим більше тоді, коли до цього олімпійського виду спорту є підтримка з боку міста. Змагання такого рівня - це великий крок вперед до того, щоб заохотити чимало людей займатися баскетболом і привернути до нього увагу».

До суперфіналу Суперліги 3х3 потрапили 12 чоловічих та 8 жіночих команд, які за результатами п'яти турів отримають відповідний посів на фінальному етапі. Жіноча команда СБК «Львів» наразі знаходиться на третьому місці в турнірній таблиці, поступаючись лише БК «Франківськ-ПНУ» та «Київ-Баскет». До слова, СБК «Львів» на попередніх етапах неодноразово ставав бронзовим призером. У суперфіналі наша команда виступатиме у складі Марії Дубас, Марії Ковтун, Ольги Краснікової та Кристини Філевич.

Щодо чоловічих змагань професіоналів, то команда-переможець майбутнього фіналу чемпіонату України відправляться на турнір Світового Туру ФІБА 3х3, який відбудеться в Ченду (Китай) 1-2 червня. Наші хлопці зіграють з топовими командами світу, серед яких вже підтвердили свою участь діючі чемпіони World Tour Нові Сад (ОАЕ), потужні Рига (Латвія), Любляна (Словенія), Гагарін (Росія), Едмонтон (Канада), Окленд (Нова Зеландія) та Прінстон (США).

Що цікаво, в рамках суперфіналу 3х3 також відбудуться і аматорський та дитячі турніри. Відбірний етап аматорського турніру «Ball», який проводить львівська федерація баскетболу, відбудеться у спортзалі коледжу телекомунікацій та комп’ютерних технологій НУ «Львівська Політехніка» (вул. Вол. Великого, 12). Кваліфікаційні матчі розпочнуться 11 травня о 13:00. Кращі 8 команд аматорського турніру вирішальні матчі зіграють 12 травня уже на головній локації – СТРЦ «Спартак». Початок вирішальних матчів аматорського турніру – 10:00.

У змаганнях дітей з баскетболу 3х3 2002, 2004, 2006 та 2008 року народження вирішальні матчі також відбудуться 12 травня на локації СТРЦ «Спартак» одразу після завершення матчів аматорського турніру «Ball». Матчі кваліфікаційного етапу турніру відбудеться 11 травня на відкритому баскетбольному майданчику, що у самісінькому серці Львова - на вулиці Винниченка, 4. Початок кваліфікаційних матчів – 12:00.

До слова, на новозбудованому баскетбольному майданчику це будуть перші матчі. В разі негоди кваліфікаційні матчі турніру серед дітей відбудуться в одній з шкіл міста.

Розклад івенту:

 

11 травня

- груповий етап фіналу Суперліги 3х3 в чоловічій та жіночій категоріях

- шоу-програма

- конкурси для глядачів

12 травня

- фінальні матчі аматорського турніру «BALL»

- фінальні матчі аматорського турніру серед дітей

- шоу-програма

- конкурси для глядачів

- данк-контест

- вирішальні матчі фіналу Суперліги 3х3 в чоловічій та жіночій категоріях

Призовий фонд

Чоловіки: 1 місце - 30000 грн, 2 місце - 15000 грн, 3 місце - 10000 грн, 4 місце - 8000 грн

Жінки: 1 місце - 18000 грн, 2 місце - 10000 грн, 3 місце - 6000 грн

Головний приз - путівка для чемпіона чоловічої категорії на турнір світового туру FIBA 3x3 - "Chengdu Masters", що пройде в китайському місті Ченду 1-2 червня.

Онлайн-трансляція: фейсбук ФБУ та Ukraine 3x3, офіційний сайт ФБУ

Leopolis.news