logo
28/03
2 ...

Заклади професійної освіти Львівщини розпочали прийом документів від вступників

07-07-2022 15:09818

Заклади професійної освіти Львівщини розпочали прийом документів від вступників
Фото: Львівська ОВА

З 1 липня заклади професійної освіти розпочали прийом документів від вступників, вступна кампанія триватиме до 1 жовтня.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Цьогоріч 87 111 місць у різних областях, окрім Херсонської та Луганської, виділено для тих, хто має намір отримати робітничі професії.

Для вступу НЕ потрібно складати національний мультипредметний тест, зарахування здійснюється за результатами конкурсного відбору, співбесіди, середнього балу документа про освіту або вступних випробувань.

Вступники мають зібрати необхідний пакет документів, серед яких:

  • заява
  • свідоцтво про базову або загальну середню освіту
  • медична довідка
  • 6 фотокарток 3*4 (кількість може змінюватися закладом)
  • копії документів, що дають право на пільги (за наявності)
  • пред'явити документ, що підтверджує громадянство
  • пред'явити документ, що посвідчує особу чи її спеціальний статус.

На Львівщині професійна освіта з кожним роком набуває все більшої популярності. За підсумками минулого року заклади ПТО області отримали першість на всеукраїнському рівні за обсягом набору учнів, а також за кількістю навчально-практичних центрів, які забезпечують формування в майбутніх спеціалістів практичних навичок.

«Попри те, що вступна кампанія в ПТО стартувала з початком літа, саме зараз вступники почали подавати оригінали документів. Це пов’язано з тим, що були затримки з видачею атестатів і свідоцтв по завершенні школи. Ми прогнозували, що цьогорічний набір в профтехи буде непростим, бо війна зачепила всіх. Проте, вже зараз маємо позитивні показники. Станом на 4.07.2022р. у заклади професійно-технічної освіти подали свої документи більше 2500 вступників, а це 25 % від виконання регіонального замовлення. Ми очікуємо, що значна частина здобувачів освіти припаде на регіони де були чи тривають бойові дії. Є заклади, які були зруйновані окупантами і система профтехосвіти Львівщини готова приймати на навчання дітей звідти. Вступники мають ще достатньо часу, аби подати документи. Наголошую, що держава підняла стипендії до 1250 грн/міс для кожного здобувача освіти ЗПТО. Вступайте до лав професіоналів та разом будемо відновлювати країну», – наголошує Іван Пикус, начальник відділу інновацій, дистанційного навчання, координації діяльності закладів вищої освіти і науки, професійної освіти ДОН ЛОВА.

Графік днів відкритих дверей та контакти закладів для консультацій щодо вступу можна переглянути за покликанням:
https://mon.gov.ua/ua/tag/vstup-2022-profosvita

Переглянути промо-ролики закладів професійної (професійно-технічної) освіти Львівщини можна за покликанням: https://bit.ly/3MPeVJh

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news