logo
28/03
2 ...

МОН просить допомогти із проведенням національного мультипредметного тесту

12-07-2022 15:53965

МОН просить допомогти із проведенням національного мультипредметного тесту

Міністерство освіти та науки України звернулося до керівників закладів вищої та фахової  та передвищої освіти з приводу допомоги в організації проведення  національного мультипредметного тесту.

Про це повідомляє відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького.

У листі-зверненні, зокрема, сказано: «У поточному році участь у національному мультипредметному тесті (далі – НМТ) здобувані освіти зможуть взяти не лише на підконтрольній Україні території, а й у деяких населених пунктах за кордоном.

Оскільки адміністрування НМТ має бути здійснено українською мовою, для забезпечення роботи тимчасових екзаменаційних центрів (далі – ТЕЦ) за кордоном Український центр оцінювання якості освіти потребує залучення педагогічних, науково-педагогічних, наукових та інших фахівців, які нею володіють. За виконання робіт (надання послуг), пов’язаних із проведенням НМТ, нараховується винагорода відповідно до Схеми оплати праці педагогічних, наукових, науково-педагогічних працівників та інших фахівців, що залучені до організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання і не перебувають у штаті Українського центру оцінювання якості освіти та регіональних центрів оцінювання якості освіти, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 18.11.2015 № 985.

Через надскладну безпекову ситуацію в країні частина педагогічних та науково-педагогічних працівників була вимушена покинути місця постійного проживання та виїхати за кордон. Зараз вони можуть допомогти в організації проведення тестувань.

Зважаючи на зазначене, просимо терміново звернутися до своїх працівників, що виїхали за кордон та перебувають у наведених  в додатку 1 населених пунктах (або можуть швидко до них діставатися) із проханням з’ясувати можливість їхньої участі в проведенні НМТ та заповнити онлайн форму https://cutt.lv/8LopZV2 .

Інформацію необхідно надіслати електронною поштою на адресу Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти: international@testportal.gov.ua, – який здійснюватиме реєстрацію та підготовку педагогічних працівників, що залучатимуться до роботи в ТЕЦ за кордоном».

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news