logo
17/04
16/04
15/04
13/04
12/04
11/04
2 ...

Розпочався прийом заявок на стипендійну програму FILMBOOST

13-07-2022 21:12887

Розпочався прийом заявок на стипендійну програму FILMBOOST

У часи найбільшої трагедії для країни, українське мистецтво і культура – як ніколи необхідна і потужна зброя для відстоювання власної ідентичності й свободи. FILMBOOST — це можливість для сценаристів/-ок, кінематографістів/-ок, продюсерів/-ок працювати над документальними або ігровими кінопроєктами, які можуть стати авторськими мистецькими висловлюваннями, що осмислюють події війни та її наслідки, а також українську дійсність на політичному, суспільному, економічному, правовому та особистісному рівнях.

Про це повідомляє ГО «Громадський простір».

ГО «Докудейз» спільно з Deutsche Filmakademie e.V. започатковує стипендійну програму в межах діяльності ініціативи підтримки DOCU/HELP для кінематографістів/-ок, які працюють як з ігровими, так і з документальними проєктами. Прийом заявок починається з 6-го липня, надання стипендій — з вересня. На цей період ініціатива підтримки DOCU/HELP сфокусується на роботі щодо стипендійної програми й тимчасово припинить прийом заявок на підтримку технічними засобами першої необхідності, покриттям витрат на паливо тощо.

Подати заявку на отримання стипендії можна з 6 по 31 липня. 

34 стипендіатів/-ок буде обрано незалежним журі. Підтримка надається у формі щомісячної стипендії. Загальний розмір підтримки для однієї особи становить 5000 євро: 1250 євро/міс на період із вересня по грудень поточного року включно.

Стипендія може бути використана винятково в межах здійснення свого проєкту, зазначеного у поданій заявці. До розгляду приймаються проєкти наступної спрямованості: розробка та створення аудіовізуального твору або сценарію, дослідження для короткометражно/повнометражного  документального/ігрового фільму, робота над документальним/ігровим фільмом (девеломпент, продакшн, постпродакшн), створення серії короткометражних фільмів.

Головні дати стипендійної програми

6—31 липня — прийом заявок на отримання стипендії; 

1—21 серпня — підтвердження наданої аплікант(к)ами інформації та відбір стипендіатів/-ок незалежним журі;

22 серпня — анонсування відібраних 34 стипендіатів/-ок;

22—31 серпня — підпис договорів про надання стипендій для перерахування коштів буде здійснено Deutsche Filmakademie e.V.;

1 вересня — 31 грудня — термін, на який надаються стипендії;

1 грудня — дедлайн по наданню стипендіат(к)ами звітності;

1—31 грудня (дата уточнюється) — презентація стипендіат(к)ами роботи над проєктами у Німеччині.

Розмір підтримки

34 стипендії / загальний розмір підтримки для однієї особи становить 5000 євро: 1250 євро/міс на період із вересня по грудень поточного року включно.

Основні умови надання підтримки

Для того, щоб вашу заявку розглянули, необхідно заповнити форму за посиланням

При відборі будуть враховані наступні критерії: 

  • заявник/-ця є громадянином/-кою України;
  • заявник/-ця проживає в Україні й на період надання стипендії також перебуватиме в країні; 
  • має досвід роботи в кіновиробництві;
  • поданий заявником/-цею проєкт (розробка та створення аудіовізуального твору або сценарію, дослідження для короткометражного/повнометражного документального/ігрового фільму, робота над документальним/ігровим фільмом (девеломпент, продакшн, постпродакшн), створення серії короткометражних фільмів, тощо), є авторським мистецьким проєктом, що осмислює події війни та її наслідки, а також те, що відбувається сьогодні в Україні на політичному, суспільному, економічному, правовому, особистісному рівнях.

Кожен із стипендіатів/-ок має надавати короткий щомісячний описовий звіт (для внутрішнього використання) щодо того, як були використані кошти та просувається робота над проєктом. 1 грудня, кожен із  стипендіатів/-ок має надіслати приклади матеріалів проєкту, над яким працював/-ла протягом періоду отримання стипендії, та фінальний описовий звіт про те, як саме було використано  стипендію. А також бути готовим публічно представити роботу над проєктом у грудні цього року в Німеччині. У кожному конкретному випадку буде погоджено формат та складові презентації.

Протягом періоду стипендійної програми, 34 стипендіати/-ки будуть представлені публічно (коротка біографія, портрет, короткий опис проєкту, візуальні матеріали проєкту (за наявності)).

Детально ознайомтеся з Регламентом стипендійної програми.

Якщо ви маєте додаткові запитання, будь ласка, звʼяжіться з нами за адресою industry@docudays.ua.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news