logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Сенцова етапували в Москву – ЗМІ

29-08-2019 12:12295

Сенцова етапували в Москву – ЗМІ
Фото: Антон Наумлюк

Незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова етапували з колонії в місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ РФ) в Москву.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією.

«Сенцов дійсно етапований до Москви», - сказав співрозмовник агентства.
За його словами, питання обміну Сенцова порушував на переговорах із президентом РФ Володимиром Путіним президент Франції Еммануель Макрон. На даний момент Сенцов перебуває в СІЗО «Лефортово».

Водночас, як повідомляє «Крим.Реалії», мати Сенцова Людмила заявила, що вперше за довгий час він не зателефонував матері, хоча раніше завжди зв'язувався з нею наприкінці місяця.

«Ні, не зателефонував, хоча вчора, 28-го, був якраз місяць, як він телефонував минулого разу. А він рівно через місяць на 20 хвилин починає телефонувати, але вчора не звязався з нею. Чекала сьогодні, думаю, може... Дзвінка немає. Я чула лише одне: буде якийсь обмін 33 на 33. Олег до цього списку не ввійшов. Сказали так, ось я чула так. Коли я розмовляла з киянами позавчора, так, сказали, що він у Лабитнанзі в тюрмі, в тій самій колонії. Ніде ніякого руху. Від Олега надійшов (у мене день народження був 12-го) рекомендований лист. Думаю, що таке. Він листівку послав. Уперше за всі 5 років з поздоровленнями і сказав: «Мамо, ти вір, ми скоро обіймемося». Ось це було написано», - розповіла мама Сенцова.

Російські телеграм-канали «Незигарь» і Baza стверджують, що Сенцова вивезли 28 серпня вдень з колонії №8 в Лабитнанзі.

Leopolis.news