logo
29/03
28/03
27/03
26/03
2 ...

У Львові відбудеться музично-поетично симфо арт-концерт «Чубай. Україна. Любов»

29-08-2019 12:561431

У Львові відбудеться музично-поетично симфо арт-концерт «Чубай. Україна. Любов»
Фото: Ольга Максим\\\\\\\'як

20 вересня у Львові відбудеться музично-поетично симфо арт-концерт «Чубай. Україна. Любов».

Захід буде присвячений 70-літтю від дня народження культового поета Грицька Чубая, повідомили організатори концерту.  

Крім того, 20 вересня відбудеться презентація нового проекту та альбому-книжки Соломії Чубай «POETY» у театрі М.Заньковецької під час 26BookForum у Львові.

вперше у супроводі симфонічного оркестру зазвучать неймовірні пісні на слова: Лесі Українки, Павла Тичини, Миколи Вінграновського, Василя Стуса, Грицька Чубая, Наталі Білоцерківець, Юрка Іздрика, Маріанни Кіяновської, Мар’яни Савки, Сергія Жадана.

Соломія Чубай співатиме разом з Віктором Морозовим та Сергієм Жаданом у супроводі гуртів «Джалапіта» «Rockoko» та Ігора Гнидина (барабани) та Академічного симфонічного оркестру «INSO-Lviv».

Спецівальними гостями арт-концерту будуть Юрій Винничук, Юрій Андрухович, Мар’яна Савка. Відеоарт - Олексій Хорошко (Луганськ), ведуча – Тетяна Пилипець.

Альбом-книжка автора проекту, Соломії Чубай, доньки поета Грицька Чубая, вийде двома мовами англійсько та українською. 10 пісень-симфоній на слова 10 культових поетів України. В альбомі звучатиме голос Грицька Чубая, де він начитує одну з найкращих своїх поем – «Відшукування причетного». Також в альбомі у супроводі симфонічного орекстру вперше зазвучить поема Грицька Чубая «Вертеп», яку виконуватимуть Юрій Андрухович та Сергій Жадан.

Музика до альбому написана Соломією Чубай та учасниками гурту «Джалапіта»: Том Луголообі, Сашко Главацький, Андрій Коник, Ігор Гнидин.

Оркестрове аранжування гурт «Rockoko»: Михайло Романишин, Володимир Котляров, Ігор Процик. Запис на студії Майка Скайборна. Дизайн альбому Олексія Вдовиченка, DisignRepublic.

Організатори наголошують, що проект засвідчує спадкоємність української поезії, а також любові і пам’яті впродовж століть. Любов і пам’ять наша поезія пронесла крізь дві світові війни – і незважаючи на них, аж до ХХІ ст., Майдану, анексії Криму, війни на Донбасі та інших випробувань, долати які судилося поколінням народжених у вже Незалежній Україні.

Квитки у касах театру та тут

Leopolis.news